Ds. W. Pieters
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

09 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Waarom vraagt God van ons om Hem te aanbidden? Heeft Hij dat nodig?

"Waarom vraagt God van ons om Hem te aanbidden? Heeft Hij dat nodig? Kan Hij in zekere zin gezien worden als een jaloers God?", wil een vragensteller weten in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"God heeft niets van ons nodig", antwoordt ds. W. Pieters (foto). "Paulus noemt Hem in 1 Timotheüs 1 vers 11 de zalige God. Hiermee bedoelt hij dat God alles in Zichzelf heeft wat Hem volkomen gelukkig doet zijn.

Wat heeft God ons in Zijn Woord bekend gemaakt over het aanbidden van Hem? In Openbaring 5 vers 11 en 12 lezen we dat Johannes een stem hoorde van vele engelen rondom de troon van God die zeiden: 'Het Lam, Dat geslacht is, is waardig te ontvangen de kracht en rijkdom en wijsheid en sterkte en eer en heerlijkheid en dankzegging.' We kunnen dus concluderen dat het aanbidden van God, de Schepper, iets is wat bij ons schepselmatige bestaan hoort; en dat het aanbidden van onze Verlosser is iets wat bij ons geredde bestaan hoort.

Wat betreft het woord jaloers: als het over jaloers gaat in de alledaagse betekenis, dan zou het bij God moeten gaan over andere goden die geëerd worden en dat Hij ze dat niet gunt. Maar er zijn geen andere goden. En andere machten eren is Zijn vijand eren. Dus het woord jaloers acht ik niet gepast. Toch spreekt de Bijbel wel over iets als Gods jaloersheid, maar dan in een ander verband. In de statenbijbel staat het woord ijverig, of een woord dat daarmee samenhangt."

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

'Het Lam, Dat geslacht is, is waardig te ontvangen de kracht en rijkdom en wijsheid en sterkte en eer en heerlijkheid en dankzegging.' We kunnen dus concluderen dat het aanbidden van God, de Schepper, iets is wat bij ons schepselmatige bestaan hoort; en dat het aanbidden van onze Verlosser is iets wat bij ons geredde bestaan hoort. dit vind ik heel mooi gezegd. God is het waard dat wij Hem loven en eren en aanbidden. Heer, geef mij meer ontzag voor U in mijn hart, amen

.
H
Veel aanbiedingsleider zeggen: 'We moeten God groot maken'. Maar God is toch al groot? Dit is eenzelfde soort vraag als in bovenstaand stukje.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.