kerk corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2020 door Nienke Alblas

Meer dan vijftig gemeenteleden besmet met corona na heropening Amerikaanse kerk

Nadat minstens 51 gemeenteleden van Calvary Chappel in Texas zijn besmet met het coronavirus sinds de gemeente weer bij elkaar kwam. De voorganger van de gemeente neemt de volledige verantwoordelijkheid op zich volgens de Christian Post. "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid. Ik ben de leider van de kerk. We hebben ons aan alle regels en elke letter van de wet gehouden", aldus voorganger Ron Arbaugh.

Aan het eind van juni werden minstens vijftig gemeenteleden, inclusief het voorgangersechtpaar, positief getest op corona. De voorganger betoont diep berouw over de besmettingen. "Als ik het opnieuw zou mogen doen had ik gezegd: 'niet knuffelen.'"

Toen de besmettingen toenamen, sloot de kerk haar deuren voor twee weken. Voorganger Ron Arbaugh bemoedigt zijn gemeente. "Blijf veilig en richt je op Jezus. Lees je Bijbel en probeer jezelf niet te verliezen in wat het nieuws zegt. We leven in vreemde tijden. Het komt goed; Gods genade is groter dan deze situatie. Bid voor anderen en weet dat zij voor jou bidden. Niets kan het werk van Jezus stoppen!"


Corona
- Burgemeester roept kerken op om af te schalen naar 30 kerkgangers
- Terugkijken: Onzekere tijd voor christelijke horecaondernemer Dennis Willems
- Coronadebat: dit waren de bijdrages van ChristenUnie en SGP
- Hillsong-oprichter roept christenen op tot verzet tegen coronamaatregelen
- Geen aanwezigen bij kerstvieringen Vaticaan
Meer over Corona »

Krijg hier volledige toegang tot CIP.nl

Reacties

G
In het artikel staat ook dat de meerderheid slechts milde symptomen had ( “Immediately we shut down the church to get everyone through a quarantine period,” he said, adding that he and his wife had recovered and that the majority of those tested positive had reported mild symptoms...)We hoeven elkaar niet onnodig bang te maken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen