Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2020 door Stichting Steun Messiasbelijdende Joden

Stichting Steun Messiasbelijdende Joden kijkt dankbaar terug op bijzonder jaar

Stichting Steun Messiasbelijdende Joden is dankbaar dat de inkomsten opnieuw stegen in 2019. Dat blijkt uit het jaarverslag van de stichting. Een beknopte versie is te vinden op de website van de stichting.

De inkomsten stegen in 2019 ten opzichte van 2018 met ruim 8,1% (2018 3,9%).  Van € 670.226 in 2018 naar € 724.960 in 2019. Van elke in 2019 ontvangen Euro is € 0,88 (2018: € 0,95) besteed aan de doelstelling van de stichting.

De stichting verleent materiële en immateriële steun aan Joden die Jezus als de Messias belijden. Dit vertaalt zich in steun aan gemeenten en voorgangers, toerusting en diaconale projecten in Israël en voorlichting en bewustwording in Nederland. 

Het jaar 2019 was in meerdere opzichten een bijzonder jaar. De stichting vierde haar 20-jarig bestaan met een bijeenkomst in Putten waar onder andere een uniek boek werk gepresenteerd (‘Messiasbelijdende Joden door de eeuwen heen’; een geschiedenis van een vergeten groep) en waar ds. A. Jonker werd geridderd vanwege zijn inzet voor de Messiasbelijdende Joden in Israël. Ook mocht de Stichting zowel een nieuwe voorzitter als een nieuwe directeur verwelkomen. Ds. E. van den Noort nam de voorzittershamer over van ds. A.D. Goijert en Herbert Bulten werd benoemd tot nieuwe directeur als opvolger van ds. A. Jonker.

Beeld: Stichting Steun Messiasbelijdende Joden

De stichting is op zoek naar een fondsenwerver. Benieuwd?

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.