morricone
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 juli 2020 door Redactie

Wereldberoemde componist overleden "met de troost van het geloof"

Afgelopen maandag overleed de wereldberoemde componist Ennio Morricone op 91-jarige leeftijd. De Italiaanse musicus was veel met geloof bezig, zowel voor zijn vak als persoonlijk. In het officiële overlijdensbericht valt te lezen dat hij stierf “met de troost van het geloof”.

Gedurende zijn leven componeerde Morricone meer dan 100 verschillende klassieke stukken. Daarnaast maakte hij ook honderden soundtracks voor films er series. Hij hield zich bovendien ook bezig met religieuze muziek. Hij componeerde vijf jaar geleden zelfs een volledige Mis.

De componist maakte er nooit een geheim van dat het geloof in God belangrijk voor hem was. “Ik bid een uur per dag, misschien zelfs meer”, vertelde hij enkele jaren geleden tegen het Italiaanse weekblad Famiglia Christiana. “Het is het eerste dat ik doe. Ik hoop dat mijn gebeden verhoord worden. Hij zag muziek als een belangrijk middel om God te ontmoeten. “Het is de enige kunst die ons werkelijk dichter bij de hemelse Vader en de eeuwigheid brengt.”

Morricone werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen met een gebroken heup. Enkele dagen later overleed hij.

Reacties

M
Wat mooi en bijzonder om te lezen over deze wereldberoemde man. Praise the Lord!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events