Miftah Seid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

04 september 2020 door C. M. de Leeuw, Gezinsgids

Miftah was moslim en is nu christen: "Ik proefde de liefde van de Heilige Geest"

De jonge Ethiopische arts Miftah Seid groeide op als moslim, maar kwam door een sponsorprogramma in aanraking met de Bijbel. Het leven van een godvrezende lerares op de basisschool overtuigde hem van de waarheid van het christelijke geloof. De Gezinsgids sprak met hem.

GezinsGids is een tweewekelijks tijdschrift voor het christelijke gezin en wil actuele vragen beantwoorden op basis van Gods Woord.

Dat hij christen werd, was ook vrucht van het sponsorprogramma. Op de school waar hij heenging, hoorde hij uit de Bijbel. "Door een lerares op de basisschool kwam ik in aanraking met Jezus. Haar leven was een getuigenis. Er ging liefde van haar uit. Ze was goed voor haar medemensen en ze vertelde uit de Bijbel.

Toen ik twaalf jaar was, kwam Christus naar me toe. Ik mocht hem aannemen als mijn Zaligmaker. Daarvoor had ik het moeilijk en had last van depressieve gevoelens. Die verdwenen en daarvoor in de plaats kwam vreugde en blijdschap door de werking van de Heilige Geest. Ik proefde de liefde van de Heilige Geest. Ik voelde me toen zo gelukkig. En dat is nog steeds zo. Mijn eigen ervaring is het bewijs dat het geloof van mijn lerares het ware was.”

"Ik proefde de liefde van de Heilige Geest. Ik voelde me toen zo gelukkig. En dat is nog steeds zo."

Hij straalt als hij erover vertelt. "Het grote verschil met de islam is dat Jezus Christus in het christendom in het middelpunt staat. In Hem is het eeuwige leven. Iedereen moet geloven dat Hij de Zoon van God is. Voor de moslims is Hij slechts een profeet.” De glans in zijn ogen wordt nog dieper. "Maar Hij is mijn Verlosser. Mijn hart is totaal vernieuwd.”

Topscores Seid ervoer wel weerstand bij zijn familie toen hij christen werd. "Maar ze hebben het geaccepteerd met de gedachte dat Allah mij toch wel kan doen terugkeren naar de islam als hij dat zou willen. Fysiek geweld heb ik niet ondergaan. Ik heb wel van andere christenen gehoord dat ze werden aangevallen, met bijvoorbeeld elektrische draden die onder stroom stonden.” God bracht hem in zijn bekering van het ene uiterste naar het andere, zegt Seid.

"Voordat Christus in mijn leven kwam, was ik een beetje een luie student, met matige cijfers. Na mijn bekering kreeg ik veel meer discipline en veranderden mijn cijfers in topscores,” zegt hij bescheiden. Wedergeboren christenen hebben de verantwoordelijkheid om te getuigen tegenover hun onbekeerde medemensen, benadrukt hij. "God maakt van de duisternis licht. Dat deed Hij bij mij. Maar dat houdt in dat we zelf ook lichten moeten zijn. Zoals God schrijft in Psalm 36: ‘In Uw licht, zien wij het licht’, of zoals de Heere Jezus zegt: ‘Ik ben het Licht der wereld’.”

Lees het volledige artikel in de Gezinsgids.

Foto: Woord en Daad

Klik hier voor een abonnement op de Gezinsgids

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!