Nienke Alblas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 juli 2020 door Nienke Alblas

"Geloof niet in jezelf, geloof in Jezus"

Tegenwoordig zie ik dat zelfvertrouwen wordt verheerlijkt. 'Zolang je maar in jezelf gelooft is alles mogelijk', lijkt de slogan van de maatschappij. Ik weet niet precies waar het vandaan komt, maar ik zie wel dat deze gedachte veel mensen weghoudt van het geloof. Ze hebben geen God nodig, geen Jezus, maar alleen zichzelf. Maar is dit echt zo? Volgens mij niet.

Wanneer je compleet afhankelijk bent van je geloof in jezelf, dan komt er een enorme druk op je schouders te liggen. Alles is dan niet alleen afhankelijk van wat je doet, maar ook van wat je denkt en hoe je je voelt. Ik geloof dat we een stabiele, vaste, eeuwige bron nodig hebben om op te bouwen. Bouw hier je vertrouwen op.

Het doet me denken aan een verhaal dat Jezus ons vertelt in de Bijbel. Hij vertelt over een man die zijn huis bouwt op het zand en een andere man die zijn huis bouwt op de rots. Mijn voorganger wees mij pas op iets interessants. Het wel of niet blijven staan van het huis was niet afhankelijk van de bouwkwaliteit van het huis. Het was niet afhankelijk van het timmerwerk van de mannen. Nee.

Een wijs man bouwde zijn huis op een...

Of het huis wel of niet de stormen kon doorstaan was afhankelijk van het fundament. Zo is het ook wanneer je bouwt op je vertrouwen op Jezus. Wanneer je vertrouwen in Jezus en Gods Woord jouw fundament is, ben je stabieler dan wanneer je bouwt op jezelf.⁠

View this post on Instagram

A post shared by CIP.nl (@cip.nl) on


Liefs Nienke
- Corona-moeheid en 'de tweede golf': "Papa, ik wil niet meer"
- Herken jij Gods stem als Hij tegen je spreekt?
- "God houdt van jou met je zonden, maar Hij houdt niet van jouw zonden"
- Als je een brief ontvangt, neem je dan óók maar een deel serieus?
- "Gooi keer op keer je kroon af voor Gods troon"
Meer over Liefs Nienke »

Volg CIP op Instagram voor meer inspiratie!

Reacties

N
He he, eindelijk een christen die dat zegt, Jij vraagt je af waar het vandaan komt?nou volgens mij nog steeds van dezelfde die Eva aanzette ook op zichzelf te vertrouwen ,in het paradijs. Daarom verbaas ik met er over dat christenouders ook meedoen in het hun kinderen "zelfvertouwen leren" Waarom leren ze kinderen niet God te vertrouwen ,meer als zichzelf? Het Carona virus heeft pijnlijk duidelijk laten zien dat ons vertrouwen op onszelf ,op drijfzand is gebouwd.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen