gevangenis eritrea
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juli 2020 door Nienke Alblas

Situatie gevangen christenen in Eritrea vergelijkbaar met Noord-Korea

In het kleine Afrikaanse land Eritrea is de situatie voor gevangen christenen vergelijkbaar met die van gelovigen in Noord-Korea. Faithwire schrijft dat er honderden christenen gevangen zitten wegens hun geloof in Jezus Christus. Volgens Todd Nettleton van Voice of the Martyrs zijn de christenen 'verdwenen in het rechtssysteem' van het land.

Nettle stelt dat sommige christenen al ruim zesduizend dagen in een cel wachten om veroordeeld te worden. Wanneer een gelovige toch vrij komt, moet hij vaak meteen onderduiken om te voorkomen dat hij opnieuw gearresteerd wordt.

Het schrijven van brieven aan de gevangenen in Eritrea heeft grote impact. Dit kan je doen via PrisonerAlert.com. De website vertaalt de brief en stuurt hem naar gevangenen die een bemoediging hard nodig hebben. Niet alleen de gevangenen lezen de brief, de inhoud wordt vaak eerst doorgenomen door bewakers. Zij stellen vragen aan de christenen over de inhoud van de brief. Op deze manier kunnen zij bereikt worden met het evangelie. Daarnaast zorgen de brieven ervoor dat de Eritrese gevangenis zich zorgen begint te maken. Het besef dringt tot hen door dat de misstanden in het rechtssysteem van het land niet ongezien blijven door de wereld.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

Een regering is bijzonder gevoelig voor noodhulp en ondersteuning. Is het te simpel om te stellen dat we tenminste de misstanden moeten aankaarten bij het verstrekken van hulp. In Sudan is het al niet anders. Het lijkt er soms op dat er pas actie komt als er ook een economisch belang in het spel is.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.