bang meisje
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 juli 2020 door Jeffrey Schipper

'Ik beleed mijn zonden, maar ben nog steeds heel bang voor de wederkomst'

"Ik ontwikkelde alleen een ergere angst voor de hel en de wederkomst, zo erg dat ik niet meer normaal kon leven. Ik heb mijn zonden beleden, maar ik ben nog steeds heel bang voor de wederkomst, vooral wat daar aan vooraf gaat gebeuren. Hoe kan het zijn dat als ik aan de ene kant mag geloven dat ik een kind van God ben, maar aan de andere kant nog zo vrees voor dat Hij terugkomt?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Het is mooi om te lezen hoe God door Zijn Woord in jou heeft gewerkt", geeft ds. J. A. van den Berg aan. "Wanneer je bang bent dat er nog iets tussen zit dat je niet hebt beleden, dan mag je dat ook aan God vertellen. Hij kan je laten zien wat je zelf nu niet ziet. Maar na oprecht zelfonderzoek en oprechte belijdenis van onze zonden, mogen we rust vinden in het geloof dat God al onze zonden heeft vergeven.

Dat je toch nog bang bent voor de wederkomst, kan er mee te maken hebben dat je God nog beter moet leren kennen en je geloof moet groeien. In dit leven zullen de kennis van God en het geloof nooit volmaakt zijn. Bovendien zal de duivel alles proberen om je in angst te vangen. Het betekent dus niet dat je geen zaligmakend geloof hebt. Maar het geloof moet toenemen.

Om meer en meer van de angst bevrijd te worden is het belangrijk om meer en meer de liefde van Christus te leren kennen. Daardoor krijg je Hem meer lief. De liefde drijft de angst weg uit je hart. De liefde van Christus leer je meer kennen door te mediteren over wat Hij gedaan heeft voor jou. Dat deed Hij niet omdat er iets in jou was waardoor je dat verdiende. Dat maakt het wonder zo groot, maar dat maakt je behoud ook zo zeker. Het ligt vast buiten jou in Christus alleen", aldus de hervormde predikant uit Sint Anthoniepolder.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

A
Bang voor de wederkomst,.. een boodschap van angst gevoed door futuristisch kerkdenken. Het wordt tijd dat we daarmee gaan stoppen...want Jezus komt niet terug, nu niet en nooit niet... net als alle andere schrijvers van de NT brieven zei ook Jacobus (drie keer in drie verzen) dat de komst van Jezus nabij was en voor de deur (Hfst 5) en daar kunnen we zo maar geen 2000 jaar van maken...Nergens in zowel het nieuwe testament als het oude testament vinden we een verwijzing dat Jezus’ wederkomst ergens in de toekomst zou plaats vinden....
B
Vertel, Anne? Je wil toch niet zeggen dat Hij al regeert op de troon van David in Jeruzalem? Want dan zou er niet meer zoveel narigheid zijn. Duizend jaar is voor de Heer als één dag! We moeten, juist nu, vasthouden aan dat Hij spoedig Zijn bruid komt halen, voor het grote bruiloftsfeest!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.