Jeffrey Schipper en ds. A. K. Wallet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juli 2020 door Redactie

CIP-redacteur baalt omdat Haamstedeconferentie niet doorgaat

"Tot mijn grote schrik las ik dat de Haamstedeconferentie niet doorgaat. Niet samen kroketten eten, koffie drinken en broederlijke gesprekken voeren. Ontzettend jammer!", aldus redacteur Jeffrey Schipper (links op de foto) in de CIP Podcast.

Honderden reformatorische dominees, ouderlingen en docenten verzamelen zich ieder jaar aan het einde van de zomervakantie op in Elspeet elkaar te bemoedigen en opgebouwd te worden door leerzame theologische lezingen. Het interkerkelijke karakter van de conferentie wordt door de mannenbroeders sterk gewaardeerd. De Haamstedeconferentie is één van de weinige momenten waar dominees uit de PKN en Gereformeerde Gemeenten zich in één ruimte bevinden.

'De geplande Haamstedeconferentie van 24, 25 en 26 augustus 2020 kan helaas vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus geen doorgang vinden' schrijven ds. M. Goudriaan en B. S. van Groningen namens de stuurgroep. 'Tot deze conclusie moest de stuurgroep na overleg en met veel spijt en pijn komen. De directie van Mennorode (het conferentieoord in Elspeet, red.) had hiervoor alle begrip en een en ander kon in goed overleg geannuleerd worden. Het mag volstrekt duidelijk zijn, dat we vurig hopen bij leven en gezondheid in 2021 wel onder Gods zegenende hand samen te kunnen komen.'

Schipper licht zijn jammerklacht toe. "Een conferentie is veel meer dan alleen een lezing aanhoren. Christenen voor Israël deelt bijna iedere dag een boodschap via de livestream. Dat is heel mooi, maar de gelegenheid om de Israël-winkel te bezoeken en onder het genot van een Israëlisch wijntje broeders en zusters te ontmoeten is er niet. Bij de Haamstedeconferentie zie ik predikanten geestelijk opknappen door wandelingen met collega's in het Veluwse bos en de gezellige eet- en drinkpauzes. Ik hoop dan ook van harte dat de mannenbroeders in 2021 weer bijeenkomen!"

Vorig jaar maakte CIP.nl op de Haamstedeconferentie een podcast met ds. A. A. Egas. Benieuwd naar de podcast? Beluister het hieronder terug:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.