moi stam maf
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

10 juli 2020 door Nienke Alblas

Deze analfabetische stam ontving het Woord van God: "De Heilige Geest kwam echt binnen"

Hoe bereik je mensen die niet kunnen lezen en schrijven met het evangelie? Stephen en Carolyn gingen langs bij de Moi stam. "Door tussen hen te leven, konden we een boodschap overdragen", vertelt het stel van MAF in een indrukwekkende video over evangelisatie in Papoea.

Het stel leefde een lange tijd letterlijk en figuurlijk mee met de Moi stam. Dit betekende dat ze meedraaien in de manier van leven, eten, drinken en slapen. "Om het evangelie over te dragen, moet je weten wat er in de harten van mensen leeft", vertelt Carolyn. Vervolgens maakte het stel de stap naar evangelieverkondiging. Dit was erg lastig, omdat de Moi voor een groot deel niet kunnen lezen en schrijven. "Er waren een paar mannen die wel konden lezen. Hier begonnen we mee. Zij kregen les van ons. Op de eerste dag kregen zij een lesmateriaal van ons. We zeiden tegen hen: 'Dit is niet onze godsdienst, dit is wat de Schepper van het heelal tegen jullie wil zeggen. Ze openden hun boekje en vonden Genesis 1 vers 1 in Moi taal. Meteen vroegen zei: 'Wie is deze Schepper en wat is Zijn naam?'", vertelt Stephen.

"De Heilige Geest kwam echt binnen in hun harten en maakte hen passievol over Zijn Woord", vult Carolyn haar man aan. "De vrouwen begonnen ook te lezen en kwamen regelmatig langs om verder te praten over de dingen die ze hadden geleerd. Het was heel ontroerend voor ons om God in beweging te zien en te zien hoe Zijn Woord levens verandert."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.