PThU
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juli 2020 door PKN

PThU zoekt onderdak in coronatijd en klopt aan bij de kerk

De Protestantse Theologische Universiteit (PThU) klopt aan bij de kerk. Kan uw gemeente tijdelijk een ruimte missen voor 2 dagen in de week? “We hebben jullie hulp nodig, kunnen we elkaar in deze nood de hand toesteken?”, aldus Kees Boele van het college van bestuur op de website van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN)..

De coronamaatregelen dwingen de universiteit op zoek te gaan naar creatieve oplossingen om hun onderwijs weer te kunnen starten per september 2020. Extra ruimte huren om alle studenten te herbergen brengt echter hoge kosten met zich mee. Vanwege de coronamaatregelen en het in acht nemen van de anderhalve meter afstand tussen personen van 18 jaar en ouder kan de PThU in het komende onderwijssemester nauwelijks gebruik maken van eigen locaties in Amsterdam en Groningen om colleges te verzorgen.

Nood is hoog
“Onze zalen hebben te weinig capaciteit voor groepen van meer dan 14 studenten”, vertelt Kees Boele van het college van bestuur. “Dat betekent dat we enkele jaargroepen met meer dan 14 studenten niet als één groep onderwijs kunnen geven.” De afgelopen maanden is gewerkt met online-onderwijs. “Op de lange duur leidt dat niet voor al het onderwijs tot het gewenste resultaat. Juist een opleiding waarbij academische en persoonlijke vorming gebaat is bij interactie en ontmoeting, lijdt onder deze situatie”, aldus een bezorgde heer Boele.

“Een keuze voor theologie is bijzonder vandaag de dag en daarin willen we studenten van harte stimuleren. Alleen online onderwijs schiet daarin naar ons idee te kort.” Er zijn ongetwijfeld kerkelijke gemeenten te vinden die beschikken over een gebouw waar de PThU met inachtneming van de maatregelen, aan groepen van 28 of 47 studenten college kan geven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.