feitencheck CvI
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Christenen voor Israël doet feitencheck na eenzijdige uitlegvideo NOS

Op 30 juni 2020 publiceerde de NOS dit uitlegfilmpje met de veelbelovende titel: ‘Hoe zit het nou precies met de Westelijke Jordaanoever?’. Volgens Christenen voor Israël (CvI) doet de titel vermoeden dat je door het kijken ervan een objectief, compleet en genuanceerd beeld krijgt over het Israëlisch-Palestijns conflict. Maar is dat wel zo? CvI doet in onderstaande video een feitencheck.


Conflict Israël-Palestijnen
- Eppo Bruins was met ChristenUnie-fractie in Israël: 'leerzame maar verwarrende week'
- Hamas-prominent roept Palestijnen op om 'iedere Jood op aarde af te slachten'
- Hamas publiceert schokkende video: een nieuwe generatie terroristen wordt klaargestoomd
- Tweede Kamer wil stappen tegen Israël vanwege omstreden plan in Palestijns gebied
- Turkije richt pijlen op de Tempelberg: waarom?
Meer over Conflict Israël-Palestijnen »

Reacties

Goed dat christenen voor Israël nog eens de feiten checkt om een wat duidelijker beeld te krijgen. Dat de NOS (dat zich voor doet als neutraal) vooral een meer pro Palestijns verhaal (in lijn met de toch al veelal eenzijdige berichtgevingen uit dat gebied) laat zien is eigenlijk wel te verwachten. Ook een zekere Karstens van Ongehoord Nederland op YouTube heeft zelfs een zwartboek over deze zogenaamde neutraliteit van de NOS gemaakt. Zo neutraal is de NOS nu ook weer niet.
Een goede uitleg, maar slaat wel door naar de andere kant. Over en weer zijn er tussen Joodse immigranten en autochtone bewoners moordpartijen geweest en zijn er mensen van hun erfgoed verdreven. Waar het vooral om gaat, is het leed dat de mensen die daar generaties lang gewoond hebben aangedaan werd en wordt. Maar wellicht betekent annexatie voor deze mensen een beter perspectief dan de huidige toestand onder het dictatoriaal bestuur van de Palestijnse staat. Het zal tenslotte wel uitdraaien op 100% annexatie van het hele gebied op de Westbank
R
Erg goed stuk ! Precies waar ik al een tijd naar op zoek ben.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen