Iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juli 2020 door Nienke Alblas

12 gearresteerde christenen in Iran verraden door gemeentelid

In de eerste week van juni werden twaalf christenen in Iran onterecht gearresteerd. Volgens Persecution.org werden de christenen verraden door een informant.

Tijdens een dienst van een huiswerk in Teheran werden vijf christenen gearresteerd. De overige 24 aanwezigen werden niet opgepakt, maar moesten hun mobiele telefoons inleveren. De overige zeven christenen werden tijdens andere kerkelijke samenkomsten in de Iraanse plaatsen Tehran-Karaj en Malayer gearresteerd.

De drie gearresteerde christenen uit Malayer zijn inmiddels vrijgelaten op borgtocht van omgerekend bijna 1.500 euro per persoon. Het is nog niet bekend wanneer de andere christenen worden vrijgelaten. De borg zal vermoedelijk oplopen tot ongeveer 2.500 euro per persoon.

Ondanks dat er geen duidelijke aanleiding was voor de arrestaties en hier geen verder bevel voor was, werden de huizen waar de christenen samenkwamen doorzocht op Bijbels, christelijke literatuur en communicatiemiddelen. Deze kostbare bezittingen van de christenen zijn in beslag genomen.

Het is niet ongewoon dat christenen in Iran om hun geloof worden gearresteerd en veroordeeld in Iran, ondanks dat het land zelf dit ontkent.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.