Lighthouse Missionary Baptist Church uit Jonesborough
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juli 2020 door Nienke Alblas

Gift van kerk aan lokale politie als tegengeluid richting Black Lives Matter protesten

Een gemeente in Tennessee heeft 1000 dollar verzameld voor ieder lid van de lokale politie. In totaal verzamelde de Lighthouse Missionary Baptist Church uit Jonesborough haalde volgens de Christian Post 23.000 dollar op tijdens de zondagse collecte. 

"Er ontstaan tekorten bij de politie, omdat veel lokale overheden hun financiële steun intrekken als teken van solidariteit naar mensen die strijden tegen de uitvoerende macht in het land", ligt voorganger Perry Cleek toe."Onze reactie op kwaad, is altijd het goede doen. Dit voelt heel goed. Onze steun betekent veel voor de lokale politie."

"We wilden een duidelijk standpunt innemen en de politie steunen. Ons verlangen is dat deze actie een symbolische boodschap uitzendt. We steunen de politie in Jonesborough. We steunen hen niet alleen in idealen, maar ook op praktische wijze door elk individu die werkzaam is bij de politie een financiële bijdrage te geven", legt de voorganger van de Amerikaanse baptistengemeente in Jonesborough uit.

"Miljoenen Amerikanen ervaren hetzelfde als ons", aldus Perry. "Wij zijn het niet eens met hoe de uitvoerende macht in ons land momenteel wordt behandeld, maar we voelen ons machteloos. We worden overstemd door het geluid van de protesten en demonstraties die aankaarten wat er verkeerd gaat."

"Met onze actie willen we onze stem van steun luid en duidelijk laten klinken."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.