Oude Kerk Veenendaal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2020 door Jeffrey Schipper

Geschorste en losgemaakte predikant uit Veenendaal zonder succes in beroep

Ds. C. B. Stam ging in beroep nadat hij door het kerkelijke tuchtcollege samen met het college van de classis Noord-Holland werd losgemaakt van de hervormde wijkgemeente Oude Kerk in Veenendaal (foto). Maar het generaal college van de Protestantse Kerk in Nederland bevestigde de uitspraak. Een verder beroep is niet mogelijk, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Vorig jaar kwam naar buiten dat de getrouwde predikant een seksuele liefdesaffaie had met een eveneens getrouwd gemeentelid. Hij meldde dat zelf bij de kerkenraad en de classispredikant Utrecht. Daarop werd hij op non-actief gesteld. Het betreft geen misbruik of relatie die in strafrechterlijke zin verboden is. Beiden zijn meerderjarig en de relatie ontstond met wederzijdse toestemming. Er werd destijds ook gerept over een zwangerschap. Betrokkenen zeiden toen al dat terugkeren voor de predikant enorm lastig zou worden, gezien de gebeurtenissen.

Stam is voor onbepaalde tijd geschorst. Na drie jaar kan hij een verzoek indienen om het predikantschap weer op te nemen.

Lees hier eerdere berichtgeving over deze kwestie.

Foto: Oude Kerk Veenendaal

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.