Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2020 door Redactie

Bijzonder plan om kerkgebouw Kortgene te redden van ondergang

Het water staat de prachtige Nicolaaskerk in Kortgene aan de lippen. De toekomst is behoorlijk onzeker. De protestantse gemeente op Noord-Beveland heeft echter een bijzonder plan bedacht waarmee het kerkgebouw gered kan worden: een restaurant en negen recreatieve appartementen moeten de oplossing vormen voor het geldtekort, zo meldt de PZC.

Men is van plan om in de kerk een ‘social kitchen’ te gaan vestigen. Dit is een restaurant waar mensen gaan werken die normaal gesproken moeilijk werk kunnen vinden. Daarnaast wil men ook nog eens negen appartementen bouwen. Drie van deze appartementen moeten in de voormalige pastorie naast de kerk komen en in de kerktuin worden zes extra appartementen gebouwd. Dit alles om ervoor te zorgen dat het onderhoud van de kerk ook in de toekomst betaald kan blijven worden.

Op dit moment is de Nicolaaskerk nog het eigendom van de Protestantse Gemeente Kats en Kortgenen. Deze zijn echter samengegaan met de Protestantse Gemeente Wissenkerke en Geersdijk. Bovendien heeft men al laten weten niet altijd de willen blijven betalen voor het onderhoud van de kerk in Kortgene. Daarom is er een aparte stichting opgericht om in het onderhoud te blijven voorzien. Vanuit die stichting komt dit ambitieuze plan.

Lees meer in de PZC.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events