zwarte jezus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2020 door Nienke Alblas

Aartsbisschop York: "Jezus was een zwarte man"

Aartsbisschop van York Stephen Cottrell spreekt zich uit over zijn streven naar gelijkheid in ras in de Angelicaanse Kerk. Christian Today schrijft dat de aartsbisschop het leiderschap van de Anglicaanse Kerk 'te wit' noemt. "Jezus was een zwarte man. Hij zou hebben meegedaan met de Black Lives Matter-protesten", aldus Cottrell.

"De kerk heeft gefaald in het het aankaarten en in actie komen tegen systematische problemen rondom exclusiviteit en vooroordelen", bekent de aartsbisschop. "Jezus zou hebben meegedaan met de Black Lives Matter-protesten. Jezus was een zwarte man en werd geboren als deel van een sociale minderheid die vervolgd werd door bezetters."

Cottrell neemt een kritisch standpunt in. "Wat voor leiders zouden we willen in onze kerk?", vraagt de aartsbisschop van York. Cottrell licht toe dat openheid, transparantie en verantwoordelijkheid de drie belangrijkste eigenschappen zijn voor leiders, waar dan ook. "Natuurlijk zouden we in een perfecte wereld mensen in het leiderschap hebben die nooit een fout zouden maken. Helaas zijn deze mensen niet beschikbaar, dus hoop ik op eerlijke mensen die open zijn over de fouten die ze maken en bereid zijn hiervan te leren."


Racisme
- Weten Black Lives Matter-activisten dat er een genocide op zwarte christenen plaatsvindt?
- Arjen ten Brinke zwijgt niet langer over racisme: "De kerk heeft geen schone handen"
- Theoloog juicht deze video over Zwarte Piet en racisme toe
- Gilbert Thera open over racisme: "Als ik het zwembad inging, ging iedereen het zwembad uit"
- Volgens Rocco Rausch houdt Black Lives Matter iedere christen een spiegel voor
Meer over Racisme »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

J
Of Jezus nou wit of zwart was is helemaal niet relevant. Waarom daar zo'n punt van maken. En ja hoor, Jezus wordt weer eens voor een of ander sociaal / Black Lives Matter - karretje gespannen. Neem liever ezels!
Bij alles wat er wordt beweerd of ten dienste wordt gebruikt voor eigen parochie, kun je je afvragen of de Heere Jezus daar ook een punt van zou hebben gemaakt. Ik denk dat we in de hele zich voordoende discussie, ons moeten afvragen of deze niet wordt veroorzaakt omdat mensen zich misschien niet afvragen hoe hun antwoord zou zijn geweest als ze dat hadden geplaatst in het licht van de Bijbel. Mogelijk dat dan ook het verder handelen daaraan onderworpen zou zijn geweest. Gods woord verspreidt licht!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.