Renze Klamer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2020 door Patrick Simons

Renze Klamer laat geloof los: "Ik bid alleen nog met mijn dochtertje"

Hij is één van de nieuwe gezichten van de NPO. Samen met Fidan Ekiz gaat Renze Klamer namelijk een nieuwe talkshow aan het begin van de avond presenteren. Hij groeide christelijk op en getuigde later ook diverse keren van zijn geloof. Inmiddels is hij datzelfde geloof echter voor een groot gedeelte kwijtgeraakt, zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik noem mezelf latent christelijk.”

Klamer was getrouwd met zangeres Pear Jozefzoon maar vorig jaar eindigde hun huwelijk in een scheiding. Hij vertelt dat hij zich weinig meer met het geloof bezighoudt. “Ik noem mezelf tegenwoordig latent christelijk. Er is nog wel iets over van vroeger, maar daarmee ben ik even niet actief bezig. Ik ga niet meer naar de kerk en beweeg me vooral buiten het christelijke circuit. Dat vind ik voor deze levensfase heel fijn, even niet hoeven te bedenken wat ik nu wel of niet geloof.”

De presentator spreekt ook over het loslaten van het geloof. “Dat is een langzame proef geweest. Wat zou het me opleveren als ik het probeer, bedacht ik een aantal jaar geleden. Hoe meer ik dat doe, hoe beter het bevalt. Bidden doe ik alleen nog met mijn dochtertje. Aan het einde van de dag, als manier om dankbaar te zijn voor de mooie dingen die er zijn gebeurd.”

Twee jaar geleden vertelde Klamer het juist heel fijn te vinden onder christenen te zijn. Hij zei destijds over zijn bezoek aan de Opwekkingsconferentie: “Die cultuur van christenen onder elkaar blijft fijn voelen. Verbondenheid, openheid en hartelijkheid. En het besef: wij delen iets bijzonders, het geloof in God. Natuurlijk is het soms erg kneuterig.” Ook stelde hij niet te kunnen geloven dat er geen plan achter ons bestaan zit. “Het meest logische is voor mij toch dat er iemand vooraf over heeft nagedacht. Ik vind dat ook een mooie gedachte: er is Iemand die jou heeft bedacht en onvoorwaardelijk van je houdt.”

Lees het hele interview met Renze Klamer in het Algemeen Dagblad.

Reacties

Sla hem maar lekker om de oren wrijf het er nog maar even in. Om deze manier vindt hij zijn geloof (relatie met Jezus) niet terug. Zegen hem en geef liefde aan hem, en heb vertrouwen in God. Het is zijn werk zijn kind.
J
Heb de wereld niet lief en ook niet wat in de wereld is. Als iemand de wereld liefheeft, is de liefde van de Vader niet in hem. Want al wat in de wereld is: de begeerte van het vlees, de begeerte van de ogen en de hoogmoed van het leven, is niet uit de Vader, maar is uit de wereld.
C
Hier word je alleen maar verdrietig van... Artikel van ds. Paul Visser spreekt over volharding... een strijd... En daarmee spreekt hij niet anders dan Paulus na...

Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.