trouwfotograaf
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2020 door Nienke Alblas

Christelijke fotograaf die geen homohuwelijken fotografeert stapt naar rechter

Een fotograaf uit Norfolk, Virginia stapt naar de rechter om zijn bedrijf te beschermen. De christelijke Chris Herring fotografeert op basis van zijn geloof alleen heteroseksuele bruidsparen. Faithwire meldt dat een nieuwe wetgeving in Virginia de fotograaf forceert om ook homoseksuele stellen vast te leggen.

"Naar aanleiding van mijn geloof fotografeer ik alleen huwelijken waar ik achter sta. Ik kan alleen fotograferen wat Gods scheppingsorde representeert en viert. Ik zal geen ceremonies fotograferen die in strijd zijn met wat God heeft ontworpen voor man en vrouw."

Rechtenorganisatie Alliance Defending Freedom (ADF) komt op voor de christelijke fotograaf. Zij stappen naar de rechter om zijn artistieke vrijheid te verdedigen. "Het is een onmogelijke keuze. Hij kan de wet schenden en mogelijk failliet gaan, hij kan idealen promoten die tegen zijn geloof in gaan, of hij moet zijn bedrijf stoppen", stelt de advocaat van ADF. "De nieuwe wet dwingt Chris Herring foto's te plaatsen en blogs te schrijven over hetero- en homohuwelijken." 

Mocht Herring ingaan tegen de nieuwe wetgeving kan de boete oplopen tot 100.000 dollar. Dit zou betekenen dat de fotograaf failliet zou gaan. Niet alleen Herring wordt aangetast in zijn artistieke en religieuze vrijheid door de nieuwe wet in Virginia. In meerdere kunstsectoren moeten artiesten een inclusieve samenleving representeren in de Amerikaanse staat. ADF verwacht dat meer artiesten naar de rechter zullen stappen om hun artistieke vrijheid te verdedigen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

De vrijheid is een rekbaar begrip geworden. Eigenlijk wordt de vrijheid beperkt tot de overtuiging van bepaalde groepen die er een zeer nauw paradigma op na houden. Val je buiten hun denkkader, dan wordt je gedwongen om terug te keren naar hún overtuiging, anders is vervolging je deel. Dit zie je op veel terreinen gebeuren.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.