darrin patrick
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2020 door Nienke Alblas

Onverwachte dood voorganger Darrin Patrick blijkt zelfmoord

Uit onderzoek naar het overlijden van voorganger Darrin Patrick op 7 mei 2020 is gebleken dat de doodsoorzaak zelfmoord is geweest. Uit het rapport van de politie blijkt dat de dood van de stichter van Amerikaanse megakerk the Journey een schotwond onder de kin is geweest. "We weten niet de oorzaak en zullen waarschijnlijk nooit volledig begrijpen welke redenen er schuilgaan achter deze tragische gebeurtenis", reageert Seacoast Church via de Christian Post.

"Vandaag zijn we erachter gekomen dat uit medisch onderzoek is gebleken dat de dood van Darrin Patrick op 7 mei het gevolg was van een zelfmoord", schrijft Seacoast op hun website. "We weten niet de oorzaak en zullen waarschijnlijk nooit volledig begrijpen welke redenen er schuilgaan achter deze tragische gebeurtenis. We willen iedereen eraan herinneren dat we vaak niet weten waar en hoe mensen om ons heen pijn hebben en worstelen met hun gevoelens en gedachten. We willen onszelf opnieuw toewijden aan het geven van liefde aan de mensen om ons heen en hopen dat zij beseffen hoe waardevol hun levens zijn. We dringen iedereen die met depressie, zware gevoelens of zelfmoordgedachten rondloopt erop aandringen om hulp te zoeken. We zijn er voor jullie."

Greg Surrat is voorganger in Seacoast Church. Na het ontslag van Patrick uit the Journey wegens 'onoverkomelijke patronen van zonde' diende de voorganger in de kerk in South-Carolina. "Door de tranen heen vieren we Darrins leven, zijn nalatenschap en zijn verheffing in de hemel", reageerde Surrat na het overlijden van Patrick in mei.

Lees hier het bericht over het overlijden van Darrin Patrick in mei.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of ken je iemand die dat doet? Aarzel dan niet om de 113-hulplijn in te schakelen.


Zelfmoord
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Vrouw van voorganger die zelfmoord pleegde plaatst hartverscheurende video op Instagram
- Jan-Kees geniet na verlies vrouw en dochter toch weer van het leven: "De banden van rouw en verdriet zijn verbroken"
- Hanneke Schaap over geloof en zelfdoding: "Beweren dat God Zijn kinderen voor zelfmoord bewaart, is valse gerustheid"
- Deze twee dominees begeleiden mensen die worstelen met zelfdoding: "God bewaart Zijn kinderen, ook na zelfdoding"
Meer over Zelfmoord »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

c
Ahh dit is moeilijk hoor. Ik ken de man niet maar de duivel heeft goed zijn werk gedaan. Eerst losweken van God en dan totaal kapot maken. Daarom hebben wij elke dag opnieuw de wapenuitrusting nodig van de Heilige geest om te strijden. Want zelfs in het lijden zullen de christenen kracht krijgen van onze Vader. Elia wilde ook dood. Hij vroeg het aan God. En wat was het antwoord. Hij at 2x en ruste en liep toen 40 dagen en nachten de woestijn door.
Wat us dit weer een trap onder de gordel voor de familie. Het is genoeg dat alleen zijn familie dit weet en niet de hele wereld, want dat is gewoon deze man nog een trap na geven!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events