black lives matter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juli 2020 door Patrick Simons

Amerikaanse pastoor geschorst nadat hij Black Lives Matter demonstranten parasieten noemde

In de Amerikaanse staat Indiana is een pastoor geschorst nadat hij flink heeft uitgehaald naar de Black Lives Matter beweging en Antifa. Theodore Rothrock, pastoor van de katholieke St. Elizabeth Seton kerk in Carmel, noemde de demonstranten parasieten en maden. Hoewel hij naderhand zijn excuses aanbood, werd hij alsnog geschorst.

De pastoor deed de uitspraken in een wekelijks bericht aan zijn gemeente. De woorden werden online massaal gedeeld en er ontstond ophef. Daar schrok de pastoor behoorlijk van. “Ik ben enigszins verbaasd dat mijn recente artikel zoveel aandacht heeft gekregen”, schreef hij afgelopen woensdag in een naar buiten gebrachte verklaring. “Het was niet mijn bedoeling om iemand te beledigen en het spijt me wanneer mijn woorden iemand pijn hebben gedaan.”

In het wekelijke bericht schreef hij onder meer dat de demonstranten enkel met zichzelf bezig zijn. “Alleen hun eigen leven doet ertoe. Het zijn wolven in schaapskleding. Ze profiteren van de angst van anderen. Op zijn best gezegd zijn het maden en parasieten.” Er werd al vrij snel gereageerd op de uitlatingen van de pastoor. Zo besloot een groepering genaamd Carmel Against Racial Injustice om voor de kerk te protesteren.

De pastoor moest vervolgens op het matje komen bij de regionale bisschop. Na een gesprek besloot de bisschop om Rothrock te schorsen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.