Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juli 2020 door Jeffrey Schipper

SGP'er Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester Urk

Cees van den Bos (SGP) uit het Zeeuwse Bruinisse wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe burgemeester van Urk, meldt Omroep Flevoland. Van den Bos is sinds 2014 wethouder in Schouwen-Duiveland. Hij is 39 jaar, getrouwd en hij heeft zes kinderen. 

De gemeenteraad van Urk omschrijft Van den Bos als representatief, samenbindend en daadkrachtig. Hij is een bestuurder die open en toegankelijk is en oog heeft voor de medemens. "Ik wil samen met iedereen bouwen aan een mooi en krachtig Urk. Is ben van de SGP, maar ik ben burgemeester voor iedere Urker. Iedereen is me even lief, van orthodox tot vrijzinnig", laat hij weten.

"Wanneer je een tweede periode als wethouder ingaat en je merkt dat je er iets voor voelt om die stap te maken, dan hou je een beetje in de gaten wat er voorbijkomt", voegt Van den Bos toe in de Stentor. "Het is niet zo dat ik overal burgemeester wil worden. Maar ik heb altijd tegen mijn vrouw gezegd, als Urk voorbij komt, dan solliciteer ik. Dat is ook een vissersdorpje en ik heb wat met die mentaliteit."

Pieter van Maaren (CDA) nam in september vorig jaar na zeven jaar afscheid als burgemeester van Urk en werd burgemeester van het Gelderse Zaltbommel. Sindsdien neemt Ineke Bakker (VVD) het ambt waar.

Foto: SGP Schouwen-Duiveland

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.