Nienke Alblas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

02 juli 2020 door Nienke Alblas

"Gooi keer op keer je kroon af voor Gods troon"

Openbaringen 4 is voor mij een van de meest indrukwekkende Bijbelpassages. We krijgen in dit Bijbelboek een kijkje in de Hemelse eredienst voor Gods troon en wauw wat is dat een prachtig tafereel.

Er zijn een paar dingen die mij opvallen in het verhaal. Ten eerste dat Johannes in zijn visioen een deur door gaat die al op een kier staat. Er komt uitnodigend gezang uit de troonzaal van God. Een gevoel van een warm welkom overspoelt mij als ik de zinnen lees. Vervolgens loopt Johannes naar binnen. Wat ziet hij daar? Hij ziet tronen met oudsten erop zitten. 24. Een compleet getal. Iedereen is er. Maar wat doen deze oudsten? Telkens gooien ze hun kronen van hun hoofd. Keer op keer.

In het herhalen van deze actie ontdekte ik naar aanleiding van een preek iets bijzonders. Want hoe komen de kronen steeds weer op hun hoofden terecht? Iemand moet ze weer erop zetten. Dit kan op twee manieren. Of: mensen kronen zichzelf steeds weer en beseffen zich Gods grootheid en gooien hun kroon weer voor Hem neer. Hij verdient alle eer. Waardig is Hij! Een tweede optie neemt mij terug van het laatste naar het eerste boek van de Bijbel. God kroonde namelijk Zijn Schepping met de mens. En Hij zei: 'Zie, het is zeer goed.' Naast de opdracht om eigenlijk als koningen over de aarde te heersen. Hij kroont ons als het ware met deze woorden en opdracht.

Ik zie het haast voor me. Knielend voor Gods troon gooi ik mijn kroon voor Hem neer. 'U bent het waard.' En Zijn reactie, met de liefde van het kruis in Zijn ogen: 'Nee, jij bent het waard.'

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door CIP.nl (@cip.nl) op


Liefs Nienke
- Corona-moeheid en 'de tweede golf': "Papa, ik wil niet meer"
- Herken jij Gods stem als Hij tegen je spreekt?
- "God houdt van jou met je zonden, maar Hij houdt niet van jouw zonden"
- Als je een brief ontvangt, neem je dan óók maar een deel serieus?
- "Geloof niet in jezelf, geloof in Jezus"
Meer over Liefs Nienke »

Volg CIP op Instagram voor meer inspiratie!

Reacties

M
Mooie tekst Nienke.

Pure aanbidding is als de mens zijn kroon voor God neerlegt.

Als wij onszelf als een levend, heilig en God welgevallig offer

in Zijn dienst stellen (Rom.12:1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen