Jeruzalem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juli 2020 door Nienke Alblas

Orthodoxe joden krijgen straatverbod rondom messiaanse gemeente

Het is een messiaanse groep joden gelukt om een straatverbod af te dwingen die geldt voor een groep orthodoxe joden. De messiaanse joden van Congregation Beit Hallel worden al jaren lastig gevallen door de orthodoxe joden van Yad Le'Achim volgens de Christian Post.

Yad Le'Achim startte in 2011 een gerichte campagne tegen het verspreiden van het evangelie door de Beit Hallel. "De systematische en gerichte aanvallen hebben een direct effect op onze gemeenschap en bediening", stelt voorganger van Beit Hallel. De rechter heeft vastgesteld dat leden van Yad Le'Achim en mensen die zich met hen associëren niet in een straal van honderd meter van het gebouw van Beit Hallel mogen komen.

Als bewijs voor de manier waarop de messiaanse joden lastig zijn gevallen, hebben verschillende gemeenteleden incidenten op video vastgelegd. Leden van Yad Le'Achim vielen diensten binnen, intimideerden kinderen en blokkeerden de ingang van het gebouw. Dit leidde tot vervelende confrontaties.

Messiaanse joden in Israël worden regelmatig onderdrukt en vervolgd. Onlangs werd de joods-christelijke televisiezender van GOD TV in Israël opgeheven. Shelanu TV is niet meer te zien op de Israëlische televisie na klachten van joodse kijkers over evangelisatie.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events