Kandidaat P. C. Vlot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Kandidaat P. C. Vlot beroepbaar in Gereformeerde Gemeenten

De curatoren van de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten laten weten dat kandidaat P. C. Vlot beroepbaar is. 'De Heere geve onze broeder alles wat nodig is bij de beroepen die op hem zullen worden uitgebracht', aldus het kerkverband over de Dordtenaar.

In de GerGem is al jarenlang sprake van een predikantentekort. In totaal telt het kerkverband 151 gemeenten en 61 predikanten. Eerder uitte ds. C. G. Vreugdenhil zijn zorgen over het predikantentekort: "Dat kan niet goed zijn. Het kan ook niet de bedoeling van de Goede Herder zijn dat er zoveel gemeenten geen onder-herder hebben, die namens Hem de dienst in de gemeente waarnemen."

Eind augustus komt het curatorium van de GerGem bijeen. Dan wordt duidelijk of er nieuwe studenten worden toegelaten tot de Theologische School.

P. C. Vlot is inmiddels beroepen door de gereformeerde gemeenten in Ooltgensplaat, Hilversum, Ridderkerk (t.b.v. zending in Ecuador), Krabbendijke, Nieuwdorp, Kruiningen, Den Haag-Scheveningen, Zwolle, Barendrecht, 's-Gravenpolder, Middelburg-Zuid, Berkenwoude, Goudsdam, Leerdam, Lelystad, Nijkerk, Oostkapelle, Rilland-Bath, Scherpenzeel, Stolwijk, Terwolde-De Vecht, Waarde en Wolphaartsdijk.

Foto: GerGeminfo.nl

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Als ik het goed zie, zorgt de Opperherder voor voldoende roepingen, maar is er een menselijk systeem (curatorium geheten) dat Gods roepingen wederstaat, waardoor veel geroepenen naar andere kerken moeten uitwijken of hun roeping verloochenen. Vreemd dat mensen een oordeel over andermans roeping durven te maken!Cor Verkade