We Will Dance
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Maak tijd voor de nieuwe single van The Bowery: We Will Dance

The Bowery is een Nederlandse band, opgericht in 2016 door Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg. Beide muzikanten speelden in verschillende bands en werkten meerdere jaren samen als duo. Beide delen de passie voor muziek en het pure geluid van zang en gitaren, en de drive om een verhaal te maken met dit rauwe geluid. In 2018 brachten ze hun succesvolle debuutalbum 'Broken Jars' uit, dat met een Zilveren Duif werd bekroont, en nu komt er een vervolg. Vorige week verscheen de eerste single van het nieuwe album dat in september verschijnt. De titel van deze single is: 'We Will Dance'.

'We Will Dance' gaat over het natuurkundige verschijnsel dat er middenin een orkaan altijd een plek van windstilte is, van totale rust. Een plek waar vrede is te midden van de storm.
Zanger Rokus moedigt de luisteraar aan om die plek te zoeken. "Soms voelt corona ook wel als een enorme storm die momenteel door de wereld waait en alles op z'n kop zet. En juist in het midden van de storm is het dan zo belangrijk om een plek van rust te vinden. Rust in je leven, in je hoofd en in je hart." En zo kwamen de bebaarde mannen op het thema van dit lied.

Aanvankelijk zou het nieuwe album in Nashville worden opgenomen maar als gevolg van de crisis konden Rokus, Ramon en producer Henk Pool niet vliegen.

Ze besloten de samenwerking met de studio in Nashville en een aantal lokale muzikanten op afstand voort te zetten. Zo ontstond er een prachtige samenwerking tussen Nederlandse en Amerikaanse muzikanten.

De baspartijen werden ingespeeld door Chris Donohue, die o.a. werkte met Emmylou Harris, Tom Jones en Over The Rhine. De viool werd bespeeld door Frank van Essen en voor de solo met de Uilleann Pipes is Sjoerd Visser (De Oden van Salomo) verantwoordelijk. De mix werd weer in Nashville gedaan door Joshua Reynolds en daarna is het geheel gemasterd in de Wisseloord Studios in Hilversum.
Laat je meenemen door 'We Will Dance'.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen