Shelton Telesford
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2020 door Redactie

Christelijk event WAKE wil verdeeldheid rond racisme wegnemen

Op zaterdag 4 juli gaat het online event WAKE, dare to connect live. Tijdens het event zullen zowel zwarte als witte christelijke artiesten en sprekers optreden. Daarnaast worden er persoonlijke verhalen en ervaringen gedeeld over de impact van racisme in de levens van jongeren. Het event zal zaterdag vanaf 20:00 live gestreamd worden via het YouTube kanaal van MOVE.Community.

Meer begrip
De avond is vooral bedoeld voor jonge mensen tussen de 18 en 30 jaar. WAKE wil met het event meer begrip tussen witte en zwarte christenen creëren. Door kennis en ervaringen te delen hoopt WAKE de verdeeldheid onder jongeren te laten afnemen en ze uit te dagen tot empathie. Shelton Telesford (foto), één van de initiatiefnemers: "De pijn die racisme veroorzaakt is echt. Erken dat die pijn er mag zijn, ook al begrijp je hem niet helemaal. Durf te luisteren. Dat zou al grote winst zijn."

Liefdevolle manier
Telesford vervolgt: "We zijn geen protestbeweging maar willen vanuit ons geloof een platform bieden voor iedereen die zich op een liefdevolle manier uit wil spreken tegen racisme. We nemen daarbij één heel duidelijk standpunt in, en dat is dat racisme niet thuishoort in onze samenleving, in ons denken en in onze systemen."

Programma
Tijdens de avond wordt live muziek afgewisseld met sprekers, ‘spoken word’ en verhalen van jongeren, die vooraf zijn opgenomen, over de impact van racisme op hun leven. Onder meer politicus en advocaat Don Ceder en Shelton Telesford zullen spreken. Dwight Dissels, Shock Elias, Eline Bakker, Damascus, Elvis E, Adem Project, Abigail Martina en Minerva Blijd treden op. Sherwin Blijd verzorgt een spoken word-optreden over de impact van het Nederlandse slavernijverleden in de hedendaagse maatschappij.

Partners
Het WAKE event wordt georganiseerd door vier partners: Youth for Christ, Present Nederland, Jong Protestant en MOVE.Community. Het wordt een event tegen racisme maar geen portestbeweging. De partners willen met dit event vanuit Gods genade en liefde openstaan voor dit onderwerp. Iedere partner heeft zich gecommitteerd om op eigen wijze het event en het onderwerp racisme vervolg geven.


Racisme
- Weten Black Lives Matter-activisten dat er een genocide op zwarte christenen plaatsvindt?
- Arjen ten Brinke zwijgt niet langer over racisme: "De kerk heeft geen schone handen"
- Gilbert Thera open over racisme: "Als ik het zwembad inging, ging iedereen het zwembad uit"
- Volgens Rocco Rausch houdt Black Lives Matter iedere christen een spiegel voor
- Theoloog vraagt zich af of Black Lives Matter tegen de Bijbel in gaat
Meer over Racisme »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.