joe biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 juli 2020 door Nienke Alblas

'Steeds meer evangelicals overwegen over te stappen van Trump naar Biden'

Steeds vaker overwegen Amerikaanse evangelicals om hun stem uit te brengen op presidentskandidaat Joe Biden. Peilingen maken duidelijk dat Trump steeds minder populair is onder Amerikaanse christenen. De Christian Post schrijft dat Democratische presidentskandidaat Joe Biden een kans ziet om trouwe Trump-stemmers voor zich te winnen.

"Evangelicals voelen zich diep verwant met de strijd om de ziel van ons land", stelt John McCarthy, woordvoerder van de Biden Campagne. "Ze staan open voor de boodschap van Biden."

Eerder deze maand publiceerde Robert P. Jones van de Public Religion Research Institute de resultaten  van een onderzoek naar stemgedrag van Amerikaanse christenen. De voorkeur voor Trump onder evangelicals is sinds de coronacrisis teruggelopen van 80 naar 62 porcent. "In maart maakte hij nog kans, omdat mensen hun hoop op hem hadden gesteld. In een paar weken heeft hij deze kans vergooid", zegt Jones.

De woordvoerder van Biden geeft aan dat de Democraten onderwerpen aankaarten die voor jongere evangelicals interessant zijn. "Denk aan onderwerpen als rasongelijkheid, hervorming van het immigratiebeleid en klimaatverandering. Deze punten zijn relevant en leven in het hart van de stemmers", aldus McCarthy.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

C
Je kan iedereen alles vertellen. Sommigen geloven het wel....
J
De conservatieve christelijke Amerikaan stemt ook niet op Trump om zijn christelijke normen en waarden. Eerder omdat hij Pence als running mate heeft en nog een aantal andere échte christenen om zich heen verzamelt. Elke morgen is er in het Witte Huis een bijbelstudie, dat heeft Trump overigens zelf ingesteld. Als je daar dan een Biden tegenover zet...
J
Liever bidden tegenover Biden, maar om dan maar Trump aan te hangen...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.