kaag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2020 door Redactie

Christelijke partijen en PVV eisen opheldering minister Kaag over subsidie Palestijnse terreurorganisatie

Nog niet zo lang geleden maakte minister Sigrid Kaag bekend dat ze bij de komende verkiezingen lijsttrekker wil zijn namens D66. Ze stelde zelfs de eerste vrouwelijke premier van Nederland te willen worden. Nu ligt ze echter behoorlijk onder vuur als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De reden? Ze zou 20 miljoen euro subsidie hebben gegeven aan een Palestijnse terreurorganisatie, zo meldt TPO.

Het gaat om de Palestijnse NGO Union of Agricultural Work Committees (UAWC). Zij onderhouden banden met de terreurorganisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Het meest kwalijke lijkt echter dat minister Kaag hier meermaals voor gewaarschuwd is. De Britse organisatie UK Lawyers for Israël (UKLFI) stelt namelijk dat men hier Kaag zowel vorig jaar als dit jaar voor heeft gewaarschuwd. Ze werden echter volkomen genegeerd en kregen niet eens een antwoord.

Verspreid over een periode van 7 jaar maakte Nederland ongeveer 20 miljoen euro over naar UAWC, waarvan een medewerker de opdracht gaf tot een bomaanslag in 2019 waarbij een Israëlische tiener om het leven kwam.

Voor diverse Kamerleden is dit nieuws reden om de minister om opheldering te vragen. Kees van der Staaij (SGP), Joël Voordewind (CU) en Raymond de Roon (PVV) zijn behoorlijk geschrokken van het nieuws en willen dat de financiering van dergelijke organisaties per direct stopt. Ook vragen ze of de minister in kaart wil brengen of er nog meer organisaties zijn die door Nederland gesubsidieerd worden en die banden hebben met terreurgroepen.

Redacteur Patrick Simons besprak dit nieuwsbericht in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 41:40

Reacties

R
Het is niet voor niks dat haar partij vaak D666 wordt genoemd...
R
Eigen ervaring in 2016,

In gesprek met een Palatijnse arbeider in Jeruzalem vertelde deze mij dat hij blij was in Israël te mogen werken want daar werd hij eerlijk behandeld. In het Palestijnse gebied werd je zeer slecht betaald en er was zeer veel werkloosheid. Ook merkte hij op dat de subsidies die vanuit de verschillende landen aan het Palestijnse gezag werden overgedragen, door Abas werden gebruikt voor de aankoop van wapens en de bouw van tunnels om die wapens binnen te smokkelen. Roel Ananias.
Mrs. Kaag is een dame met 2 gezichten.

Haar gezinsfoto met terrorist Arafat prijkt gewoon in haar huis tot op de dag van vandaag. Haar kinderen zijn opgevoed met het gedachtegoed van Palestijns verzet tegen Israël, mede door de functie die hun vader bekleedde tijdens de Arafat regeringsperiode.
Toon meer reacties (8)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen