Henriëtte Giesberts
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET NETFOUNDATION

 

Henriëtte: "Mijn droom is dat het Evangelie overal wordt verkondigd"

“Het is mijn droom dat het Evangelie verkondigd wordt in alle uithoeken van de aarde, want dan komt Jezus terug.” Henriëtte Giesberts zet zich in voor NET Foundation, een stichting die het toerusten, begeleiden en bemoedigen van voorgangers als haar missie heeft. Zij beantwoordt een aantal vragen over die missie en haar rol daarin.

De missie van NET Foundation is het toerusten van voorgangers voor het werk in Gods Koninkrijk. Zodat zij met praktische Bijbelse kennis, inzichten en vaardigheden in staat zijn om met 'hoofd, hart en handen' hun werk te verrichten.

Hoe ben je bij NET Foundation terechtgekomen en waarom vind je het belangrijk dat christenen worden toegerust om het goede nieuws van Jezus te verspreiden?
“Via Raymond Warnaar, de directeur van onze stichting, ben ik in contact gekomen met NET. Wij hebben beiden in de IT gewerkt en waren collega’s. Raymond heeft tijdens zijn succesvolle carrière de roeping ontvangen om als evangelist te gaan werken in Ecuador voor een periode van negen jaar. Toen zijn we elkaar uit het oog verloren. Maar door de liefde van zijn dochter voor onze oppas kwamen onze wegen weer bij elkaar. Raymond heeft mij destijds gevraagd om het ondernemersnetwerk van NET op te zetten.

"God riep mij op om te gaan werken in Zijn Koninkrijk en niet in de commerciële activiteiten die mij op dat moment bezighielden."

God riep mij op dat moment om te gaan werken in Zijn Koninkrijk en niet in de commerciële activiteiten die mij op dat moment bezighielden. En waarom riep God? Omdat het Evangelie verkondigd moet worden aan alle volkeren en naties. En deze missie is nog niet volbracht. NET probeert voorgangers en evangelisten via het internet maar ook face to face Bijbelgetrouw toe te rusten, zodat zij vaardigheden ontvangen om hun gemeente te dienen met hart, hoofd en handen. Zo wordt het Evangelie gebracht op plekken en bij voorgangers die normaliter niet in staat zijn vanwege werk, afstand of geld een goede opleiding te volgen.”

Kun je aan de hand van een inspirerend voorbeeld duidelijk maken hoe NET Foundation verschil maakt in mensenlevens?
“In juni 2019 heb ik een bezoek gebracht aan ons NET Study Centre in Kenia. Tijdens dit bezoek kwam ik in aanraking met Jenifer Omemo, een van onze trainers in Bumala. Jenifer en haar man hebben geen kinderen, maar ze zei: ‘Mijn dochters zijn de vrouwen in onze kerk! Deze vrouwen leer ik hoe we vanuit het Woord elkaar in de gemeente mogen bijstaan. Zo leren we naar elkaar omzien en voor elkaar te zorgen. In onze cultuur bereik je de gezinnen vaak via de vrouwen. Het is bijzonder om te zien hoe zij groeien in het leven met de Heere en de impact die dat heeft op het hele gezin. Dit heb ik geleerd uit de NET cursussen Serving in Gods vinyard.”

Ook vertelde Jenifer dat NET haar geestelijke leven heeft veranderd. ‘Dankzij de NET cursussen ben ik thuis geraakt in de Bijbel en heb ik persoonlijk ontdekt wat Zijn weg van redding is. Deze kennis en liefde mag ik weer delen met voorgangers en evangelisten tijdens de conferenties in West-Kenia. Zo mag ik hen bemoedigen en toerusten’. De cursussen brengen een nieuwe kijk op het leven. Collega-trainer David Wafula zei: ‘By reading the Bible correctly I have learned that a man is married to one wife and not to several women at the same time as my grandfather did. Something that is very common in our culture.’

"En waarom doe ik dit vrijwillig? Omdat mijn droom is dat het Evangelie verkondigd mag worden in alle uithoeken van de aarde!"

Omdat veel voorgangers en evangelisten niet of nauwelijks zijn toegerust is de lokale kerk niet altijd in staat om op een krachtige en Bijbelse manier het Evangelie te laten klinken en sluipt er allerlei wind van leer en leven de kerk binnen. Heb je hier een voorbeeld bij die de noodzaak van jullie werk laat zien?
“Een van de gevaren op het zuidelijk halfrond is de welvaartstheorie. Dus als je maar geld geeft aan de kerk, dan word je zalig. In tegenstelling tot wat de Bijbel ons leert: stel je vertrouwen op God! De velden op het zuidelijk halfrond zijn wit om te oosten, daarom is het zo belangrijk dat het Evangelie ook in de minder toegankelijke gebieden wordt verkondigd. Het is zo belangrijk dat voorgangers Bijbelgetrouw worden toegerust en daarnaast de vaardigheden leren om een gemeente te kunnen dienen. Dus naast Bijbelkennis is ook leiderschapsontwikkeling van essentieel belang. Een van onze docenten, Eric Ngala in Kenia, zei: ‘We want to reach that the pastors and Church leaders are able to help the church of Christ to grow to maturity. There are many false prophets around as well as prosperity gospel preachers telling people what people want to listen to but for us our goal is to have all the Bible and only the Bible taught to the people.’

Je bent vrijwilliger fondsenwerving. Wat houdt dit werk concreet in en waarom word je daar blij van?
“Binnen NET ben ik als vrijwilliger verantwoordelijk voor communicatie en fondsenwerving. Door communicatie goed te verbinden met de fondsenwerving proberen we de achterban te informeren over ons werk. Dit doen we door het verzenden van nieuwsbrieven, digitale mailingen, social media, advertenties maar ook door persoonlijke contacten, presentaties op scholen of bij kerken en verenigen.

En waarom doe ik dit vrijwillig? Omdat mijn droom is dat het Evangelie verkondigd mag worden in alle uithoeken van de aarde! Want dan komt Hij terug! Daar hoop ik belangeloos en met vreugde een steentje aan bij te dragen.”

Lees hier meer over het werk van NET Foundation

Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.