Ds. W. M. Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juni 2020 door Jeffrey Schipper

Hervormd Huizen ziet ds. W. M. Dekker graag komen

De Nieuwe Kerk in Huizen heeft een beroep uitgebracht op ds. W. M. Dekker. De hervormde predikant uit Waddinxveen kan daar aan de slag als opvolger van ds. G. J. Mantel, hij ging vorig jaar met emeritaat.

In Bunschoten-Spakenburg verwelkomt de gereformeerde kerk (PKN) een nieuwe predikant, vanwege het vervroegde emeritaat van ds. T. Noort. Ds. K. van Staveren neemt afscheid van Dedemsvaart. De protestantse gemeente in Lekkerkerk heeft ds. R. Maas aangesteld als nieuwe dominee. Ook de protestanste gemeente in Harderwijk (De Morgenster) verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. D. de Jong heeft het beroep aanvaard.

Ook ds. R. Slaar (protestantse gemeente Raalte) en ds. R. Q. Kouwijzer (Pauluskerk Rotterdam) hebben een beroep aanvaard. Dat geldt niet voor ds. J. B. ten Hove. Hij blijft trouw aan de hervormde gemeente in Veenendaal en verhuist dus niet naar Amstelveen, waar de kerkenraad een opvolger voor ds. A. Baas (Bodegraven) zoekt.

Ds. M. W. Westerink denkt na over een mogelijk vertrek uit Langerak. De predikant heeft een beroep van de hervormde gemeente in Veenendaal (wijk 7) ontvangen. In IJsselmuiden (wijk 1) zoekt men sinds vorig jaar naar een dominee, na het vertrek van ds. H. J. T. Lubbers (Woudenberg). Hervormd IJsselmuiden brengt nu een beroep uit op ds. G. H. Molenaar (Doornspijk).

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.