turkse kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juni 2020 door Nienke Alblas

Kerken in Turkije sinds coronacrisis steeds vaker doelwit van aanvallen

Tijdens de coronacrisis zijn de aanvallen op kerken in Turkije sterk toegenomen. Sommige Turken geven christenen de schuld van de verspreiding van het virus volgens de Christian Post. De Turkse christelijke organisatie SAT-7  kent het haatdragende klimaat waar de minderheid zich in bevindt in het land. "Als christenen willen we ons geloof uitdragen met liefde en kiezen we voor de weg van vrede", aldus Rex Rogers van SAT-7.

Wegens de mogelijke rol van kerkelijke samenkomsten in het verspreiden van het virus, worden christenen sinds de uitbraak van het coronavirus steeds vaker bedreigd in Turkije. Dit gebeurt onder andere door het vernielen van kerken. "De vandalen van de kerken worden vaak onterecht vrijgesproken", vertelt Rogers van SAT-7. Zo werd Malzum Serin bijvoorbeeld vrijgesproken van het aanbrengen van vernielingen in een kerk in Istanbul. Zijn argument voor zijn vandalisme was dat hij 'gewoon kwaad was die dag' en niet bewust de kerk aanviel.

"De Turkse media negeren de aanvallen op de kerken, waardoor het vandalisme en onrecht verder toenemen", stelt de Amerikaanse christelijke hulporganisatie International Christian Concern (ICC). Volgens ICC worden christelijke leiders in het land gewaarschuwd zich te beschermen tegen het vandalisme. Open Doors sluit zich aan bij de constatering van ICC en stelt dat de Turkse media erg selectief omgaan met de weergave van geweld richting christenen en hun kerkgebouwen.

Naast het vandalisme neemt de discriminatie van christenen in onder andere Turkije, Griekenland en Armenië toe volgens Open doors. "Vooral in functies waarin er connecties zijn met autoriteiten vindt discriminatie op de werkvloer plaats. Religie staat in die landen op identiteitsbewijzen vastgelegd, dus het is eenvoudig om christenen te discrimineren wanneer zij solliciteren."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

De christenen hebben het zwaar in de islam. Hoeveel laten hun leven? Opgevoed onder censuur is er een geweldig kennis gebrek in de Islam. De islam schudt nu op haar fundamenten omdat er wetenschappelijkbewijs is. De Quran , het z.g. heilige boek is niet het perfekt bewaarde woord van Allah. Meer dan 26 verschillende Quran's zijn er. Dit naarbuiten brengen wekt grote woede. Op gevoed met haat is er veel agressie.

https://www.youtube.com/watch?v=m6Zc67FrpWU

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen