Mahrokh Roksare Kanbari
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 juli 2020 door SDOK

SDOK roept op om deze Iraanse vrouw een kaartje te sturen

Net voor Kerst 2018 vielen drie Iraanse agenten van de veiligheidsdienst het huis van Mahrokh Roksare Kanbari (65) binnen. De agenten namen mobiele telefoons, Bijbels en christelijke lectuur in beslag. Mahrokh werd meegenomen en onderging tien dagen lang intensieve verhoren, van ’s ochtends vroeg tot ’s ochtends laat.

Na het betalen van een borgsom van zo'n 2300 euro werd zij voorwaardelijk vrijgelaten. In januari vorig jaar werd Mahrokh voorgeleid aan de aanklager, vanwege de beschuldiging van ‘handelen tegen de staatsveiligheid’. Toen werd Mahrokh onder dwang naar een religieuze leider gebracht om ‘instructies te krijgen’ over hoe ze terug moest keren naar de islam.

In juli 2019 vond het proces plaats. Volgens vrienden die erbij waren, was de rechter grof en probeerde hij Mahrokh te vernederen. Hij veroordeelde haar tot een jaar gevangenisstraf vanwege ‘propaganda tegen het systeem’. De Iraanse werd in oktober 2019 opgeroepen om haar straf uit te zitten.

Stuur je een kaart? Klik hier voor de adresgegevens. Bekijk op de site van SDOK ook schrijftips en Engelse voorbeelzinnen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events