helvert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juni 2020 door Redactie

Twee nieuwe kandidaten voor lijsttrekkerschap CDA

Er hebben zich opnieuw twee kandidaten gemeld voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Nadat eerder Hugo de Jonge en Mona Keijzer al aan hadden gegeven dat ze de partij aan willen voeren bij de komende Tweede Kamerverkiezingen, voegen ook Martijn van Helvert en Pieter Omtzigt zich bij dat gezelschap.

Vooral de kandidaatstelling van Omtzigt komt voor velen als een grote verrassing. Hij is inmiddels al meer dan 16 jaar lid van de Tweede Kamer en staat bekend als een luis in de pels. Zo verdiepte hij zich al jarenlang in de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst. Hij is uitermate kritisch op het kabinet ondanks dat zijn eigen partij daar deel aan neemt. “Ik wil lijsttrekker worden om ervoor te zorgen dat de overheid er weer voor de mensen is en niet andersom”, licht hij zijn keuze toe tegenover RTL Nieuws.

Eerder stelde Martijn van Helvert zich al kandidaat als leider van het CDA. Van Helvert zette zich de afgelopen jaren intensief in voor vervolgde christenen wereldwijd. Samen met Joël Voordewind van de ChristenUnie hamerde hij voortdurend op de erbarmelijke omstandigheden van vervolgde christenen. Eerder dit jaar stelde Van Helvert nog Kamervragen over de situatie van de Chinese predikant Wang Yi, die vanwege zijn geloof is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen