kerststal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 juni 2020 door Nienke Alblas

Christelijke groep mag dit jaar geen kerststal opbouwen

De jaarlijkse kerststal van de christelijke groep Knights of Columbus uit Delaware mag deze kerst niet worden opgebouwd. Hiermee wordt een negentig jaar oude traditie volgens CBN News doorbroken. De christelijke organisatie Knights of Columbus (KOC) en verdediger van grondrechten First Liberty klagen de stad Rehoboth Beach in het Amerikaanse Delaware aan wegens religieuze discriminatie.

Afgelopen december moest de stal worden afgebroken wegens het weergeven van een religieus verhaal op publieke grond. Roger Byron van First Liberty zegt dat het verbieden van de kerststal in strijd is met de grondrechten van Amerikanen. KOC heeft een verzoek gedaan om de stal op een andere plek neer te mogen zetten. Dit verzoek is geweigerd, omdat de stal 'een religieus standpunt uit'.

Het verbod is volgens First Liberty een schending van het eerste en vierde amendement in de Amerikaanse grondwet. "De KOC willen simpelweg hun geliefde traditie in de stad voortzetten", zegt Byron. "Het is niet in strijd met de wet om het tafereel uit te beelden in de openbare ruimte. Het is wel onwettig om de kerststal te verbieden."

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
Ik ben bang dat dit nog maar het begin is. Het staat ook in de bijbel. Weerstand tegen God en alles wat met hem te maken heeft. We moeten als christenen ons dit goed realiseren en er op voorbereid zijn dat de tijden veranderen en niet ten goede.
Het is een een tendens die eraan doet denken als mensen zeggen - Geloven doe je maar achter de voordeur. De leefregels die Jezus aanreikt passen niet bij mensen die los van God willen leven. Het kan gezegd worden dat in de democratie het er steeds meer op lijkt dat de helft plus een de groep anders denkenden wil overheersen. Wat is waarheid als de waarheid en fake inwiselbaar zijn?

Truth in a Time of Crisis | Ravi Zacharias |

https://www.youtube.com/watch?v=UsT51_Fy-0A&t=11s