ds willem smouter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 juni 2020 door Nienke Alblas

Waarom de hedendaagse beeldenstorm ds. Smouter doet denken aan Psalm 14

Deze dagen is er veel te doen rond 'helden' die op sokkels zijn geplaatst. "Er zat vaak meer dan een luchtje aan de mannen", begint ds. Willem Smouter van de Tabernakelkerk in Apeldoorn. "Mensen op een voetstuk zetten is nooit een goed idee, kijk maar naar wat we lezen in Psalm 14."

"Deze psalm klaagt heel duidelijk over hoe de samenleving tot op het bot verrot is", vertelt ds. Smouter. "Paulus schrijft later in de brief aan de Romeinen dat het er in deze Psalm op lijkt dat alle mensen van Gods weg zijn afgeweken. Er is er niet één die je op een voetstuk zou kunnen zetten."

De predikant legt uit dat we niet op de goedheid van mensen kunnen vertrouwen. "Het is al goed als mensen door alles heen solidair, eerlijk en trouw zijn. Maar maak van deze mensen geen steunpilaar om op te bouwen voor nu en voor de toekomst. We moeten ons wenden tot God. Laten we bidden dat Hij ons zal leiden, besturen, dat Hij ons corrigeert waar dat nodig is en dat de Heer ons meeneemt op Zijn weg voor de toekomst."

Reacties

A
Ik vindt het vergezocht om de gewraakte standbeelden in verband met psalm 14 te brengen.Vers 3 "Zij allen zijn afgedwaald, tezamen zijn zij verdorven;

er is niemand die goeddoet, zelfs niet één” ie eveneens van toepassing op de huidige moralisten en deugmenschen, die achteraf hun oordelen vellen over historische personen, en daarmee de historie wensen te schrappen, dan wel willen vervalsen, en de maatschapppij te ontwrichten. Van Christenen mag je wat meer onderscheidingsvermogen verwachten, en is geen mens, die nu nog zou willen koloniseren

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen