PerspectieF
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 juni 2020 door PerspectieF

ChristenUnie-jongeren pleiten voor culturele diversiteit en inclusiviteit

PerspectieF, ChristenUnie-jongeren vindt het hoog tijd dat de ChristenUnie een inclusieve unie voor álle christenen wordt. PerspectieF zet zich het komende jaar in voor een cultureel inclusief geluid. “Het is nog niet alledaags dat iemand als ik voorzitter is van een politieke jongerenorganisatie,“ zei Bina Chririno na haar aantreden als voorzitter van PerspectieF. “Dat moet veranderen. Daar willen wij ons als PerspectieF komend jaar voor inzetten. ‘Culturele diversiteit en inclusiviteit’ is één van de speerpunten van PerspectieF komend jaar.

De vereniging kiest elk jaar op de Focusdag drie politieke speerpunten. Met afstand werd culturele diversiteit en inclusiviteit door de vereniging verkozen tot belangrijkste speerpunt voor het komende jaar. Andere verkozen punten zijn duurzaam reizen en innovatief wonen. Op de Focusdag vond tevens de bestuurswissel plaats, waarbij bestuur Chirino I aantrad.

“In de politiek mist tot nu toe veel diversiteit", zegt PerspectieF-voorzitter Chirino. Ook binnen de ChristenUnie, hoewel er inmiddels mooie stappen worden gezet. Het wordt hoog tijd dat de ChristenUnie een inclusieve unie voor álle christenen wordt. PerspectieF draagt daar komend jaar actief aan bij.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen