Iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 juni 2020 door Nienke Alblas

Christenen Iran zetten leven op het spel door moslimburen te helpen

Christenen in Iran helpen hun moslimburen in de coronacrisis, ondanks het risico op arrestatie. De Christian Post sprak met de directeur van Open Doors Amerika, David Curry, over de christenvervolging in Iran in de crisistijd.

"Het begon met het geven van tijd en geld aan buren die dit nodig hadden door het stilvallen van inkomens door de pandemie", vertelt Curry. Hij legt uit dat deze kleine gebaren van naastenliefde zijn uitgegroeid tot georganiseerde hulpacties door lokale kerken. 

"De kerk dient als een verzamelplaats voor zorg en meeleven in de moslimsamenleving waar de christenen als minderheid in leven", aldus Curry. Iran staat op plek 9 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors

Het bieden van hulp als kerk is in Iran niet zonder risico's. Er zijn volgens SDOK maar weinig kerken toegestaan in het land. Christenen komen dus in het geheim in huizen bijeen. Om dit te organiseren wisselen ze regelmatig van groepssamenstelling, plaats en tijd.

"Het is bijzonder om te zien hoe de Iraanse kerk hun online netwerk weet te vertalen in offline hulp in een gebied waar dit niet zonder restricties en risico's is", vertelt Curry. Niet alleen de gezondheid van de christenen komt in gevaar, maar ook de vrijheid van christenen die publiekelijke hun geloof praktiseren is niet zeker.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen