vlag mississippi
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juni 2020 door Nienke Alblas

Christenen in Mississippi roepen op tot veranderen van 'racistische staatsvlag'

De Zuidelijke Baptisten uit Mississippi (MBC) roepen op tot het veranderen van de vlag van de staat. MBC is de grootste christelijke denominatie in Mississippi. "Voor veel mensen is de vlag een symbool van trots, maar het kent zijn oorsprong in haat en racisme", legt MBC-initiatiefnemer Shawn Parker uit aan Relevant Magazine

De vlag van de Amerikaanse staat Mississippi bevat het embleem van de confederatie uit de Amerikaanse Burgeroorlog die voor slavernij was. Voor veel zwarte Amerikanen is dit embleem een symbool van pijn. Zwarte Amerikanen vormen 38 procent van de bevolking van de zuidelijke staat. "Het verband van de vlag met racisme in het verleden, maakt dat het relevant is om hier in het heden aandacht aan te besteden. Elke volgeling van Jezus zou uit christelijke morele waarden de noodzaak moeten zien in het veranderen van de vlag", aldus Parker.

"Er zit geen politiek of economisch argument achter de verandering. Wij baseren dit op hoe wij Jezus Christus kennen", legt Parker uit. De voorzitter van de MBC, Ken Hester, legt uit dat het veranderen van de vlag voortkomt uit gehoorzaamheid aan de woorden van Johannes in de Bijbel. "De apostel roept ons in Johannes op om niet alleen met woorden lief te hebben, maar ook in daden en waarheid."

Lokaal politicus Jim Futral sluit zich aan bij het standpunt van de MBC. "Het is een feit dat het symbool op onze vlag een overblijfsel is van tiranie, onderdrukking, slavernij en oorlog. Zolang het symbool blijft bestaan, blijft de herinnering aan deze onderdrukking voortleven. Dit is iets wat niet goed is voor Mississippi", stelt Futral.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen