Jezus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juni 2020 door Nienke Alblas

Black Lives Matter-activist roept op tot verwijderen afbeeldingen witte Jezus

De Black Lives Matter-activist Shaun Jeffrey King roept op tot het verwijderen van afbeeldingen van een witte Jezus, meldt Newsweek. "Witte mensen kunnen het niet aan om een zwarte man als middelpunt van hun geloof te hebben", plaatste King op Twitter.

"Experts stellen al lange tijd dat dit (zie afbeelding in tweet) de meest waarschijnlijke afbeelding is van Jezus. Witte Amerikanen die zwarte Afrikanen honderden jaren lang hebben gekocht, verkocht, verkracht en tot hun dood lieten werken, konden het niet aan om een deze (zwarte) man als middelpunt van hun geloof te hebben." In verdere berichten waarin hij zijn standpunt beargumenteert geeft King aan dat Jezus leek op mensen uit het Midden-Oosten en niet uit Europa. "Waar vluchtte Jezus met zijn familie naar toe om niet op te vallen toen Hij niet veilig was in zijn eigen land? Juist, Egypte. Niet naar Denemarken."

Experts have long since said this is likely the most accurate depiction of Jesus.

White Americans who bought, sold, traded, raped, and worked Africans to death, for hundreds of years in this country, simply could not have THIS man at the center of their faith. pic.twitter.com/Mn1pOCR233

— Shaun King (@shaunking) June 23, 2020

"Wit-christendom heeft een witte Jezus nodig. Dit christendom staat niet voor gulheid en vriendelijkheid. Het staat niet voor het beschermen van de armen. Het gaat over wit-zijn. Als ik de witte Jezus aanval, val ik het geloof van wit-christendom aan." Volgens King is dit niet de échte Jezus die hij aanvalt. De activist houdt het niet bij het verwijderen van beelden en gebrandschilderde glazen met witte Jezus en Maria in Amerika. Hij stelt dat ook de beelden in Europa verwijderd zouden moeten worden.

"De afbeeldingen zijn een afschuwelijke vorm van witte dominantie. Ze zijn middelen om anderen te onderdrukken en onderdeel van racistische propaganda", schrijft King verder op Twitter. "Alles moet worden neergehaald."

Lees het volledige artikel

Reacties

H
Deze man zegt tegen discriminatie te zijn - en terecht.Maar zijn eigen tweets zijn zo discriminerend en ongenuanceerd als wat. Dat is het probleem met deze hele discussie: met terugwerkende je recht willen halen heeft niets met het in de toekomst voorkomen van discriminatie te maken, maar verscherpt slechts de tegenstellingen.Je kunt ook fout zijn door de wijze waarop je je gelijk probeert te halen. Daar is dit artikel een helder voorbeeld van.
S
Laat hij de geschiedenis lezen over de moorman van candace’. Hoeveel liefde hij kreeg vóór Christus. En daar lees ik niet of die zich eerst af vroeg of hij blank of zwart was.
J
Wat een ellende mensen denken niet meer na. Tweets van Trump krijgt een melding maar deze tweets zijn allemaal oke. Linkse bende
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen