Dabar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juni 2020 door IZB

Dabar in ‘corona-zomermaanden’ op volle sterkte

Dabar, missionair werk op campings, gaat in de ‘coronatijd’ door. De IZB zendt een kleine 300 jongeren en 20 campingpastors uit naar in totaal 17 campings om daar een recreatieprogramma te organiseren. Daarnaast wordt in de stad Rotterdam Dabarwerk gedaan.

De afgelopen maanden was het de vraag of en hoe Dabar deze zomer aan de slag zou kunnen, gezien de coronamaatregelen. Slechts voor 4 van de 21 plekken waar andere jaren een Dabarteam actief was, leverden de beperkingen onoverkomelijke bezwaren op. Het overgrote deel van de accommodaties ontvangt de Dabar-vrijwilligers met open armen, zij het dat de nodige aanpassingen van kracht zijn. Zo wordt op een aantal campings gewerkt met kleinere teams dan anders.

De teams zijn ruim voordat het vakantieseizoen losbarst nagenoeg rond. ‘Bijzonder dat het juist in deze tijd zó voorspoedig liep met de aanmeldingen’, aldus Agnes van Haaften, hoofd IZB Dabar. ‘De motivatie bij zowel de jongeren als de campingpastors is heel hoog. Ze zien er echt naar uit.’ Voor alle betrokkenen is het spannend. ‘Hoe kun je anderhalve meter afstand houden, met kinderen? Het is zoeken naar de juiste manier van werken, bepaalde onderdelen zullen moeten worden geschrapt. Gelukkig worden de regels geleidelijk aan versoepeld. Sinds 1 juni zijn er weer teamsporten voor jongeren toegestaan. Maar een volleybalwedstrijd voor volwassenen bijvoorbeeld zit er waarschijnlijk niet in.’ Bij het Dabarwerk zal het deze zomer meer dan ooit gaan om wat ‘gevulde presentie’ wordt genoemd. ‘Aanwezig zijn, zichtbaar zijn, uit je tent en je caravan stappen. Dat is wat we de jongeren meegeven. Wees je bewust van je uitstraling. Je gedrag is minstens zo belangrijk als het opzetten van allerlei activiteiten.’

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.