Swami
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

03 juli 2020 door Patrick Goede

Na 20 jaar als 'Swami' bekeerde deze Hindu zich na het lezen van de kinderbijbel

Rahil Patel was 20 jaar lang een Swami, een Hindoeïstische titel voor 'meester', 'eigenaar van jezelf'. Maar uiteindelijk gaf hij zijn leven aan Jezus nadat hij gegrepen werd door de inhoud van een kinderbijbel, dat meldt God Reports.

"Ik opende de kinderbijbel en begon te lezen. Ik voelde zo snel een connectie. Ik moest hem weer dichtdoen", vertelt Patel. "Er stonden dingen in die totaal niet strookten met mijn eigen religie."

Rahil groeide op in een Hindoestaans gezin in Engeland. Hij zocht lang naar wie God werkelijk was. "Ik had een guru en als die spreekt dan is god aan het spreken. Om als één van zijn favoriete priesters gezien te worden is de grootste droom die uit kan komen voor een Hindoe. Des te meer onderzoek ik deed, hoe meer vragen ik kreeg. Mijn medestudenten waren daar niet blij mee."

Eentje vertelde hem om zich toe te wijden aan zijn geloof: "Je hebt er voor gekozen deze kleren te dragen. Dit is voor altijd."

"Toen wist ik dat er een probleem was", zegt Rahil. "Ik vertelde mijn guru dat ik mij gebrainwashed voelde. Er volgde een lange stilte." "Je denkt teveel na", antwoordde de guru. "Blijf doorgaan en uiteindelijk zullen je vragen beantwoord worden."

Vervolgens gaat Rahil op zoek in een Engelse boekshop naar antwoorden. Daar vindt hij de kinderbijbel. Hij is eerst angstig voor de Bijbel maar overwint die twijfel. Hij begint andere Hindoes te onderwijzen over Jezus en zij raken enthousiast. 

Uiteindelijk besluit Rahil zijn guru te vertellen dat hij stopt als priester. "God is door mijn hele leven zo aanwezig geweest! Hij klopte aan mijn deur, trok mij naar zich toe. Hij had mij zo lief ook al zocht ik naar een andere religie. Ik heb nog nooit zoveel vrede in mijn ziel ervaren. Deze vrede gaat elk verstand te boven", aldus Rahil Patel.

Reacties

C
Zijn persoonlijke verhaal kun je ook lezen in 'gevonden door liefde'

Een aanrader om te lezen in je vakantie

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.