Concert Bovenkerk Kampen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juni 2020 door ANP

Koorzangers vinden "massale angst" voor zingen onterecht en schrijven open brief

De koorzangers in ons land willen weer samen zingen. Vanwege het coronavirus wordt dit momenteel ernstig ontraden, maar de koorsector vindt dat lastig te rijmen met de versoepeling van andere maatregelen. In een gezamenlijke open brief schrijft de koorsector dat er protocollen klaarliggen, waardoor koren snel weer veilig aan de slag zouden kunnen, meldt het ANP.

Volgens de ondertekenaars, waaronder het Groot Omroepkoor, Koornetwerk Nederland, Koor van de Nationale Opera, het Nederlands Kamerkoor en ZO! Gospel Choir, is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat samen zingen leidt tot coronabesmettingen. Door een aantal “zeer tragische gebeurtenissen met koorzang” lijkt er een “massale angst voor zingen” te zijn ontstaan, schrijven ze. “Ook al is de kans veel groter dat de corona-besmettingen het gevolg zijn geweest van de sociale omgang voor en na het zingen.”

Hoewel samen zingen aanvankelijk was verboden, wordt het nu ernstig ontraden. Ook wijzen de koren op het volgens hen inconsequentie coronabeleid van de regering. “De verwarring is compleet nu we wel in een vol vliegtuig naast elkaar mogen zitten, maar samen zingen nog altijd als een te groot risico wordt bestempeld, zelfs met voldoende tussenruimte of in de buitenlucht. Het is allemaal steeds moeilijker uit te leggen.” Ze roepen het ministerie van OCW, het Outbreak Management Team en het RIVM op om zo snel mogelijk weer toestemming te geven om te zingen.


Corona
- SGP'er mag alleen met coronapas het Europees Parlement in: "Dieptriest"
- Prof. dr. Huijgen roept op: "Laat je alsjeblieft vaccineren, voor je naaste en voor jezelf"
- SGP-leider Van der Staaij verzet zich tegen maatregelen voor niet-gevaccineerden
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- Staphorst: gevaarlijke coronabrandhaard of gezochte zondebok?
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
''Zingen is tweemaal bidden'' zei een kerkvader. Geen wonder dat men dit ons dit wilt ontzeggen! Laten wij ons zomaar doen?
Y
Wordt dan meteen weer gezien als : het komt van de boze ! Peter Bl.

Nu gewoon gezond verstand en informatie gebruiken , dan kunnen we straks vast weer zingen . Ik zing in twee koren en zou niets liever gaan doen , maar ik weet ook àls je besmet bent en zingt dan kun je 50 mensen om je heen besmetten ! Je sproei namelijk ......