gesloten kerkdeur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juni 2020 door Nienke Alblas

Opmerkelijk: Amerikaanse kerk moet gebouw verkopen door nieuwe wetgeving

In de Amerikaanse stad Salinas, Californië moet een kerkgebouw haar pand verkopen door een nieuwe wetgeving. De New Harvest Christian Fellowship kerk mag volgens de Christian Post geen samenkomsten meer houden in hun pas aangekochte gebouw. De aanbiddingsdiensten zouden volgens Salinas 'niet bijdragen aan het bruisende straatbeeld' dat de stad beoogt.

De wetgeving is in de regio van San Francisco opgesteld, omdat kerken niet veel winst genereren voor de stad en geen toeristen aantrekken. Hierdoor heeft een kerk geen plek in het centrum van de stad Salinas. Het draagt volgens de lokale overheid niet bij aan het beoogde 'bruisende imago'. Het centrum is aangewezen als plaats van commerciële activiteit. Volgens de regelgevers past religie hier niet tussen.

Pacific Justice Institute (PJI) vindt het verbod op de samenkomsten onterecht. PJI is een organisatie die opkomt voor vrijheid van religie, ouderlijke rechten en onschuldige burgers in Californië. "Theaters en andere plaatsen van samenkomsten mogen wel open blijven. Het is tegenstrijdig dat er een afwisselend straatbeeld wordt gestimuleerd, maar religieuze samenkomsten op de begane grond hier niet in passen." PJI gaat voor New Harvest Christian Fellowship in hoger beroep. "We verwachten bij het hogere gerechtshof steun te krijgen."

Neemt christenvervolging in westerse landen toe? Bij christenvervolging denk je al snel aan verhalen uit Noord-Korea of Nigeria, maar aan dat rijtje kan ook Californië en zelfs onze eigen hoofdstad worden toegevoegd. Lees verder over christenvervolging in Amsterdam.

Lees het volledige artikel

Reacties

C
De kerk als 'toeristische trekpleister'?

Beschamend dat de samenkomst van gelovigen

beëindigd moet worden omdat een kerk 'niet past in het bruisende straatbeeld'...

Er wordt dus niets verdiend aan kerken.

Diep triest..!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.