familie op begrafenis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

24 juni 2020 door Nienke Alblas

Ina is weduwe en moeder van zeven kinderen

Na een ziekbed van drie maanden overleed de man van Ina aan kanker. Er bleef een gezin met zeven kinderen van zeven tot achttien achter zonder vader (niet het gezin op de foto). Aan Eva vertelt Ina hoe haar gezin zich ondanks het verdriet toch gedragen weet door God.

De man van Ina was zonder oorzaak tien kilo afgevallen, toen Gert-Jan ook last kreeg van brandend maagzuur en vermoeidheid gingen bij Ina de alarmbellen rinkelen. "Ik vertrouwde het niet en was bang dat er iets ergs met hem aan de hand was." Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat Gert-Jan uitgezaaide, agressieve kanker had. "Hij had niet meer lang te leven", vertelt Ina. "Ik moest de kinderen vertellen dat papa ging sterven."

Toen de chemokuren niet aansloegen moesten Ina en haar zeven kinderen afscheid nemen van Gert-Jan. Uiteindelijk is Gert-Jan op oudejaarsavond 2018 overleden. "Natuurlijk heeft hij zich afgevraagd waarom hem dit moest overkomen, maar tegelijk wisten wij dat God geen fouten maakt; dat God hier een doel mee voor ogen heeft, ook al begrijpen wíj dat doel niet."

Ina vertelt dat ze als gezin hebben geleerd om op God te vertrouwen. "Hoe moeilijk wij het ook hebben, we kunnen altijd bij God terecht. God heeft een zware periode lichter gemaakt, door op verschillende manieren Zijn hulp en aanwezigheid aan ons te laten zien."

"Na het sterven van Gert-Jan zijn mijn kinderen nóg veel kostbaarder en specialer voor mij geworden. Het overlijden van Gert-Jan was een diepe beproeving, maar het heeft ons als gezin, dichter bij God en elkaar gebracht en daar ben ik God dagelijks dankbaar voor!”

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen