mona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 juni 2020 door Patrick Simons

Mona Keijzer wil lijsttrekker CDA worden: "Ik maak zeker kans"

Naast Hugo de Jonge heeft ook Mona Keijzer aangegeven dat ze graag lijsttrekker wil worden van het CDA. Dat maakt ze zelf bekend tegenover De Telegraaf. Dat betekent dat er een strijd plaats zal gaan vinden wie de christelijke partij moet gaan leiden richting de verkiezingen.

Eerder maakte Wopkte Hoekstra al bekend dat hij zich niet kandidaat zou stellen voor de functie. Opvallend, omdat hij door velen gezien werd als dé gedroomde kandidaat. Hugo de Jonge, op dit moment minister van Volksgezondheid, maakte afgelopen donderdag bekend wel lijsttrekker te willen worden. Nu volgt dus ook Mona Keijzer, nu staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.

Keijzer vertelt tegenover De Telegraaf dat ze getwijfeld heeft, maar afgelopen zondag tijdens het ontbijt de knoop doorhakte. “Ik maak zeker kans”, reageert ze als haar gevraagd wordt of ze het kan winnen van De Jonge.

Ze lijkt vooral in te willen zetten op haar vrouw-zijn, gezien haar oproep aan alle vrouwen om op haar te stemmen. “Hugo is natuurlijk een ongelooflijke knapperd. Maar, lieve CDA-vrouwen, het is echt tijd dat onze dochters, kleindochters, schoondochters en vriendinnen zien dat ook een vrouw de leiding kan hebben over het CDA.”

Overigens deed Keijzer al een eerder een gooi naar het lijsttrekkerschap. In 2012 verloor ze van Sybrand van Haersma Buma. Tussen 6 en 9 juli zal er door de leden van het CDA gestemd worden.

Reacties

En nu dus ook de dossiertijger Pieter Omzigt. Nadat hij volgens sommige journalisten steken liet vallen in het dossier van de MH17, heeft hij de afgelopen tijd zich goed ingezet bij het belasting hoofdpijndossier van de onterechte aanslagen. Pieter Omzigt kan zijn gewicht in de politieke schaal gooien en is een meer dan waardige tegenkandidaat van Keijzer en Hugo de Jonge. Het is zeer wel mogelijk dat het woordvoerderschap tijdens de Corona Crises een vertekend beeld kan geven m.b.t. zijn capaciteit en aspiraties om fractieleider te worden.
Uiteraard bedoelde ik met de laatste zin de heer de Jonge.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.