Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juni 2020 door Redactie

HHK-predikant aan de slag bij Theologische Universiteit Apeldoorn

Ds. G. A. van den Brink (46) gaat aan de slag bij de Theologische Universiteit Apeldoorn. De predikant van de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) is door de universiteit benoemd als wetenschappelijk medewerker en gaat zich een dag per week inzetten voor diverse projecten.

Eerder deze maand werd bekend dat de predikant met vervroegd emeritaat gaat wegens aanhoudende gezondheidsklachten. Daardoor was het onmogelijk geworden om zijn werk als predikant nog goed te kunnen doen. De klachten begonnen toen hij in 2018 een hartstilstand kreeg. Wonder boven wonder overleefde hij het, maar echt herstellen deed hij eigenlijk nooit meer. Naar aanleiding van die gebeurtenis deelde hij tijdens een thema-avond van Geloofstoerusting zeven belangrijke levenslessen. Lees: “Als ik die dag was overleden, was het goed geweest.”

Nu hij met emeritaat is, zal Van den Brink dus niet stil gaan zitten. Hij zal betrokken worden bij verschillende uitgaven van de opleiding. Zo gaat hij leidinggeven aan de uitgave Politica Ecclesiastica van Gijsbertus Voetius. De benoeming van Van den Brink gaat op 1 september in.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.