Nienke Alblas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

26 juni 2020 door Nienke Alblas

"God houdt van jou met je zonden, maar Hij houdt niet van jouw zonden"

Het is gek: God houdt van jou, wat je ook doet, maar Hij houdt niet van alles wat je doet. Om Zijn liefde te ontvangen hebben we heiliging nodig. Heiliging door Jezus, door Hem te accepteren én op Hem te gaan lijken.

God is Heilig. Dit betekent dat er geen onheilige dingen of mensen bij Hem kunnen komen, maar onze Vader had ons zó lief dat Hij hier verandering in heeft gebracht. God heeft een hekel aan onze zonden, omdat het ons onheilig maakt en het dan tussen ons en Hem in komt te staan. Door Jezus kunnen wij wél bij God komen. Hij wil graag bij je zijn, omdat Hij van je houdt.

View this post on Instagram

A post shared by CIP.nl (@cip.nl) on

Vergelijk het met een douche: je wast je niet voor je gaat douchen. Tegelijkertijd: je gaat niet meteen in een poel met modder rollen nadat je gedoucht hebt. Toch heb je het steeds nodig om weer schoon te worden, omdat je op den duur weer vies wordt.

Zijn genade is volkomen. We hoeven ons niet zelf schoon te maken, voor we de Genade ontvangen. Tegelijkertijd moeten we ons niet meteen weer 'vies' maken door bewust te blijven zondigen nadat we genade hebben ontvangen. Als we toch weer vies zijn geworden door de tijd heen, is God er nog steeds voor ons.

Wanneer je Gods liefde accepteert, accepteer je dat Hij van je houdt, ondanks wat je hebt gedaan en wat je nog gaat doen. Dit is omdat Jezus voor je stierf als volmaakte offer, zo kunnen we weer bij onze Vader komen.


Liefs Nienke
- Ik ben geneigd om negatief te zijn over Mozaiek (en daar baal ik van)
- Corona-moeheid en 'de tweede golf': "Papa, ik wil niet meer"
- Elke dag een geschenk! 'God geeft het zijn beminde in de slaap'
- Het trieste verjaardagsfeestje van het coronavirus in Nederland
- Herken jij Gods stem als Hij tegen je spreekt?
Meer over Liefs Nienke »

Volg CIP op Instagram voor meer inspiratie!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Want U bent geen God Die vreugde vindt in goddeloosheid, de kwaaddoener zal bij U niet verblijven. De dwazen blijven niet staande voor Uw ogen. U haat allen die onrecht bedrijven,

Psalm 5:5?-?6 HSVVraagje, wordt de zonden in de hel geworpen of de zondaar?
Hebr 12 1 t/m 4 christen moeten een wedloop lopen zelfs tot bloedens toe tegen de zonde. Dat lukt alleen door de wapenuitrusting die je nodig moet hebben efeze 6. Doordat Jezus de wedloop voor ons heeft volbracht kan je als christen zeggen zoals in rom 6 1 t/m 11 Dat wij gestorven zijn aan de zonde en er niet meer inleven. Als christen is dat een groeiproces met vallen en gelijk weer opstaan. Maar aan het eind zul je smetteloos zijn als Jezus je komt halen. En dan klop je niet op je borst van dat heb ik even mooi gedaan, Maar U Jezus U alleen.
Gen 4 vers 6 t/m 7 hoe God Kaïn vermaand om te stoppen met de woede. Hoe Kaïn er boven moet staan over zijn jaloezie, een bevel om over die zonde te heersen. Helaas deed Kaïn dat niet hij liet de zonde heersen over hem en de zonde werd nog erger. Doden daarna liegen. Daarom welke meester dien je want die geeft jou kracht.