Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juni 2020 door Nienke Alblas

Britse politicus bekritiseert evangelist Franklin Graham vanwege zijn homostandpunt

Een Britse politicus heeft forse kritiek geuit op het homostandpunt van evangelist Franklin Graham. "Hij doet me denken aan een driftig kind dat zijn zin niet krijgt", stelt Labour-politicus Nick Forbes, die de aanklacht tegen de evangelist indiende. Christian Today schrijft hierover.

Forbes keert zich tegen Graham, omdat de voorganger blijft spreken over homoseksualiteit, ondanks dat zijn evenement werd afgelast in Newcastle. Het evenement waar Graham zou spreken over seksualiteit werd afgelast door tegenstand van Forbes en de LGBTI organisatie Northern Pride. "We accepteren zijn controversiële, verschrikkelijke standpunt en walgelijke uitspraken over de LGBTI-gemeenschap niet", aldus Forbes.

Franklin Graham is de zoon van de bekende evangelist Billy Graham. Hij tourt met de Billy Graham Evangelical Accossiation (BGEA) door de hele wereld om op evenementen het evangelie te verkondigen. In het Engelse Newcastle is de christelijke organisatie niet meer welkom.

Graham stelt dat christenen worden uitgesloten van het uiten en praktiseren van hun idealen in de samenleving. Volgens de politicus is dit niet waar. "Hij dreigt naar de rechter te stappen en verstopt zich hierachter. Het doet mij denken aan een eigenwijs kind dat een driftbui heeft wanneer het zijn zin niet krijgt. We passen principes van gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit toe in onze samenleving. Een samenleving inclusief christenen."

Graham geeft zijn standpunten niet op en blijft toegewijd in de strijd om het verspreiden van zijn boodschap. "Het evangelie is voor iedereen. Ik doe mijn uitspraken niet uit haat, maar uit liefde. Ik nodig iedereen uit de LGBTI-gemeenschap uit om naar het evangelie te luisteren en de boodschap van Gods Woord te accepteren. Jullie zijn van harte welkom." BGEA geeft aan dat juist nu mensen een boodschap van hoop en eenheid nodig hebben. De evangelisatie-tour gaat verder en Graham blijft zoeken naar podia om zijn boodschap te verkondigen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

e
jezus heeft er mischien niets overgezegd maar God wel in het oude testament.

W
@Kees wat een intrieste redenering, Jezus heeft ook niets over pedofilie gezegd. Gods Woord is volslagen duidelijk over dit onderwerp, daarnaast zou een normaal functionerend geweten volstrekt voldoende moeten zijn.
T
De mens is lichaam, ziel en geest die een eenheid is. Je ziet mensen hun lichaam beschouwen als een gebruiksartikel, los van hun ziel en geest. Helaas komen velen er te laat achter, dat geest ziel en lichaam een eenheid vormen.

Man en vrouw zijn voor elkaar geschapen. Man en vrouw mogen ook met hun lichaam elkaar liefde en trouw bewijzen.

Kenmerk van liefde is trouw. Wie ontrouw is beschadigt de ander maar ook zijn eigen ziel. Die visie zal voor de LGBTI organisatie irritatie opwekken omdat zij ongeremde vrijheid in seksualiteit wenst.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen