don ceder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juni 2020 door Redactie

ChristenUnie wil toestemming hagenpreken en sing-ins in buitenlucht

De ChristenUnie in Amsterdam pleit ervoor om op zondagmorgen hagenpreken te mogen houden. Diensten in de buitenlucht zorgen volgens de christelijke partij voor veel minder besmettingsgevaar en christenen kunnen met meer mensen bij elkaar komen, stelt gemeenteraadslid Don Ceder.

Nadat christenen al maandenlang enkel online diensten komen, lijkt er nu steeds meer mogelijk te zijn. Veel kerken komen al samen met dertig man en vanaf 1 juli zal dit nog verder worden opgeschaald tot maximaal 100 man. Don Ceder hoopt dat de Amsterdamse B&W toestemming geeft voor buitenpreken. Hij stelt dat dit voor veel mensen van grot belang is omdat geloven iets is wat je samendoet.

Ceder vergelijkt gelovigen met voetbalsupporters. Waar voor veel supporters de stadions en de wedstrijden erg belangrijk zijn, is dat voor veel gelovigen bij de kerkdienst hetzelfde, meent hij. Bovendien zingen fans ook liever niet in hun eentje.

Amsterdam is niet de enige plaats in Nederland waar de ChristenUnie pleit voor hagenpreken. Ook in Ede is dat het geval. Fractievoorzitter Cora Otter stelde hierover vragen aan het plaatselijke college. “Veel kerken willen weer samenkomen. En de ruimte in de verschillende parken, de Edese heide, de bossen en het Openluchttheater kunnen hierin mogelijk voorzien. Hagenpreken en sing-ins kunnen prima in ons mooie groen plaatsvinden wanneer er voldoende ruimte is.”

Reacties

Goed idee, waar? Ik wil ook komen.

A good idea certainly, Jesus was the first ofcourse.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.